Ondanks vliegende start gaat DESZ onderuit tegen Unicum

Auteur: Thom Westerveen. Foto's: 32

Maandag 20 maart | Zaterdag 18 maart speelde DESZ 1 een thuiswedstrijd tegen Unicum 1 uit Lelystad. Een zware kluif met een tegenstander die derde op de ranglijst staat.

DESZ begint fantastisch aan dit affiche dat om 14:45 uur wordt afgetrapt in Zwartsluis. Een lange bal valt achter de verdediging van Unicum. Op het oog lijkt deze bal niet te halen voor Krabbe, maar de middenvelder profiteert maximaal van een inschattingsfout van de doelman van Unicum: 1-0!

Daarna heeft DESZ het zwaar en schroeft de ploeg uit Lelystad het tempo rap op. In minuut 20 wordt de stand gelijk getrokken en na een half uur staat DESZ ineens met 1-3 achter. Iets daarna schiet Unicum spits Lenz een bal snoeihard in het dak van het doel: 1-4.

Op slag van rust tonen de Sluzigers veerkracht. Een corner valt voor de voeten van verdediger Nieborg. Zonder nadenken bepaalt hij de ruststand op 2 tegen 4.

Na rust blijft de stand lang ongewijzigd. Tot aan de zeventigste minuut blijft DESZ redelijk in de wedstrijd, daarna gaat het snel. Mede door een hoekschop en penalty loopt Unicum in de slotfase nog weg tot 2-7. Dit is tevens ook de einduitslag.

Volgende week krijgen de Sluzigers weer nieuwe kansen. Dan speelt DESZ een uitwedstrijd tegen Hierden om 15:00 uur. Er zal een supportersbus worden ingezet voor deze wedstrijd.