Nieuws

Olympia'28 4 maatje te groot voor DESZ 3

Bekijk alle foto's!
Auteur: Een bezorgde auteur. Foto's: 38

Dinsdag 8 november | ‚ÄčAfgelopen zaterdag stond de derby tegen Olympia '28 4 op het programma, een belangrijke pot om de koppositie in de 5e klasse. Het was Olympia wat zich al een uur van te voren meldde op sportpark de Cingellanden. Het voelde meteen alsof de druk er al op stond, DESZ gaat als een gek omkleden en warmlopen. Wat resulteert in een veel te lange warming-up, en zelfs nog even tijd om voor de wedstrijd de kleedkamer weer op te zoeken.

Meteen vanaf de aftrap is de spanning voelbaar op veld 1, beide teams proberen elkaar onder druk te krijgen wat resulteert in niet al te goed voetbal. Wat rare ballen over de zijlijn, bij de tegenstanders in de voeten en wat slechte aannames, maar dat hoort erbij in de kelderklasse. Het zijn uiteindelijk de gasten die het beste met de druk om kunnen gaan, komen zelf niet in de problemen en komen bij vlagen zelfs aan goede aanvallen toe.

Het zijn dan ook de mannen uit Hasselt die op voorsprong komen, de linksbuiten komt naar binnen en haalt vanaf de rand 16 uit. Balle ligt al in de goede hoek echter is het Gerjan die de bal van richting verandert en wat hoogte mee geeft. Een wat gelukkige goal voor de uitploeg en 3 kan aan de bak. DESZ wordt kort na dat doelpunt knap gevaarlijk, het is Nico die voor de keeper opduikt en de bal over de goalie voorzet op de inlopende aanvallers. Helaas is deze lob net de hoog voor Max, Olympia komt met de schrik vrij.

Nog voor rust breiden ze de score uit naar 0-2, het is wederom de pijlsnelle aanvaller die het net vindt. Na rust moet het anders, 3 probeert het wel maar het kwaad is al geschied. Het vlaggenschip weet de frustraties niet van zich af te spelen, en Olympia weet hier prima op in te spelen. Na een overtreding op het middenveld moet Ted even 10 minuten afkoelen, DESZ dus met een mannetje minder en dat valt niet mee. Het is de doelpuntenmaker uit Hasselt die op de Balle wordt afgestuurd, dat hij pijlsnel is benoemde ik net al. Jordy te laat bij de bal, maar zoals we hem kennen niet te laat voor de man. Voor hem geluk dat Ted al aan de kant zat, de scheidsrechter bespaart het ons om met 9 man verder te moeten.

Het vlaggenschip komt deze periode door zonder tegengoals, wordt zelfs nog gevaarlijk uit een aantal corners maar scoren zit er niet in deze middag. Als we weer met 11 spelen gaan de "Skoapekuukies" verder met waar ze gebleven waren, bikkelharde tackles en ballen wegschieten, de leidsman vindt het allemaal wel meevallen. Helaas heeft Ted in z'n korte loopbaan nog te weinig van dit soort wedstrijden gespeeld, wederom een onnodige overtreding betekent einde wedstrijd. Olympia scoort nog 1 keer uit de counter, gelukkig voor 3 blijft het hier bij. Waren het de bokbieren, was het de wedstrijdspanning of de spanning van de eerste date. Wat een mooie, leuke en spannende wedstrijd moest worden liep toch even anders voor het vlaggenschip. Niet getreurd, donderdag is er gewoon weer trainen en zaterdag spelen we wederom thuis.

Ditmaal om half 3 tegen Staphorst 7. Uit betrouwbare bronnen gehoord dat de date alles heeft goed gemaakt. REN MEID, REN!!!

Met dank aan Henk Kuik voor de foto's.

Meer nieuws van DESZ 3 >

Advertentie

Bert Leistra Makelaardij Hasselt
clubsponsor Bert Leistra Makelaardij Hasselt
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams