​Oefenzege DESZ tegen Olympia'28

Auteur: Remco Lachenal. Foto's: 22

Zondag 20 augustus | HASSELT – Het eerste elftal van DESZ is de voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen met een oefenzege tegen Olympia'28. De basis voor de overwinning werd voor rust gelegd. De rood-witten waren namelijk tweemaal trefzeker. Na de theepauze deden de gastheren nog wel wat terug: 1-2.

De Sluzigers begonnen sterk aan de wedstrijd. Via Jarno Nieborg waren zij voor het eerst gevaarlijk. Zijn knal van afstand kon nog net tot corner worden verwerkt door de doelman van Olympia'28. Kort hierna was DESZ andermaal gevaarlijk. Ronny Bakker verscheen alleen voor de keeper maar zag deze redding brengen.

Een minuut later was het aan de andere zijde van het veld wel raak. Het doelpunt werd echter afgekeurd wegens buitenspel. Zo'n tien minuten later kwamen de bezoekers dan toch op voorsprong. Hierbij werden zij wel geholpen door de thuisploeg. Een terugspeelbal schoot onder de voet van de keeper door: 0-1.

Na deze openingstreffer werd Olympia'28 sterker en lieten zij zich meerdere malen gelden. Even zo vaak stond Renee Agterhuis echter in de weg. Vlak voor rust was DESZ wel trefzeker. De bal werd veroverd op het middenveld, waarna Cor Koning diep werd gestuurd. Oog in oog met de sluitpost van de gastheren faalde de aanvaller niet: 0-2. Dit was tevens de ruststand.

Na de theepauze slaagden de rood-witten er niet langer in om het spel van de beginfase van de wedstrijd op de mat te leggen. Slechts één maal wisten zij nog gevaarlijk te worden. Bakker kwam door over de rechterzijde en legde het leer terug vanaf de achterlijn. Invaller Dennis Verhoeckx slaagde er net niet in om zijn voet tegen de bal te zetten.

Aan de andere zijde van het veld kreeg de thuisploeg nog wel wat mogelijkheden, maar doelpunten bleven in eerste instantie uit. Tot krap tien minuten voor tijd. Via Danny Kronenberg wisten de gastheren toch wat terug te doen. Hij bepaalde de eindstand: 1-2.

Volgende week zaterdag speelt DESZ de volgende oefenwedstrijd. Heerenveense Boys komt dan op bezoek. Aanvang: 14.30 uur, sportpark De Cingellanden.

0-1 Speler Olympia'28 (e.d.)
0-2 Cor Koning
1-2 Danny Kronenberg