Nieuws

Nog geen wedstrijd gespeeld, maar al wel de boot in…

Bekijk alle foto's!
Auteur: Erik van der Stouwe. Foto's: 16

Woensdag 12 september | Ook de tweede zaterdag van de bekercompetitie hoeven de jongens en meisje van DESZ JO11-3 niet aan de bak. De eerste wedstrijd tegen SVN ’69 JO11-1 staat pas voor komende dinsdag op het programma. Dit gaf de trainers van 11-3 ruimte om het eens over een andere boeg te gooien. DESZ JO11-3 ging namelijk niet de wei in, maar wel het water op.

De spelers waren gevraagd om om 9.30 in trainingspak en op de fiets klaar te staan bij ons sportpark. Nieuwsgierig naar wat de trainers voor activiteit hadden bedacht stonden de eersten al vroeg klaar. Een tipje van de sluier werd net voor vertrek opgelicht, want de spelers vroegen zich bezorgt af waar Dick en Jari bleven. Maar die hoefden deze zaterdag het mooie Belt Schutsloot een keer niet te verlaten. En zo zette een zwart rood lint koers naar ons waterrijke buurdorp, waar Dick en Jari ons hartelijk ontvingen bij Camping De Kleine Belterwijde.

Op de prachtig gelegen camping hadden trainers Dick en Erik een leuk programma samengesteld. Om even bij te komen van de razendsnelle fietstocht (de spelers wilden geen tijd verliezen, dus was er goed door getrapt), werd er plaats genomen rondom een picknicktafel om samen nog eens rustig alle nieuwe KNVB regels van het 8x8 door te nemen. De praktijk zal het komende dinsdag moeten uitwijzen, maar ze zitten er bij de spelers van JO11-3 al goed in.

Daarna was het tijd om weer in beweging te komen. Ballen en hoedjes werden te voorschijn gehaald voor een korte techniektraining, wat werd afgesloten met een kort partijtje 4 tegen 4 op het sportveldje naast de speeltuin. Die trok toch ook erg voor de spelers, dus werd er een pauze ingelast om even te ravotten in de speeltuin. Alle toestellen werden geprobeerd tot aan de fietscarrousel aan toe. Op de stawip werd er gekeken of het team van JO11-3 eigenlijk wel in balans was. Het kostte enige moeite, maar de wip kwam aardig in balans. Dit gaf vertrouwen,
want balans en samenwerking zou voor het afsluitende deel van de ochtend ook erg belangrijk zijn om natte trainingspakken te voorkomen.
De jongens en meisje gingen namelijk nog letterlijk de boot in. Er lagen al 4 kajaks klaar aan de waterkant. Maar voordat er werd ingescheept, werd er eerst nog wat gedronken en had Erik nog een korte uitleg over het kajakken, maar ook dat het niet just for fun was. Trainers Dick en Erik hadden er namelijk ook een duidelijke boodschap bij voor dit seizoen. "Om vooruit te komen is het belangrijk om samen te werken", dit geldt voor kanoën maar eens te meer voor het voetbalspel.
De kajaks gingen te water en werden steeds bemand met 3 spelers uit de verschillende linies. Het was even wennen aan de wankele bootjes, maar de Schutsloot kon onder een flauw zonnetje al snel worden ingewisseld door de mooie kolkjes en rietkragen rondom de Belt.
Sommige boten hadden bovenmatig aandacht voor de schoonheid van de rietkragen en wilden deze graag dikwijls van zeer dichtbij bestuderen. Maar met overleg, samenwerking en een goed slagritme dat werd gevonden in het uitspreken van SAMEN DESZ, kwamen alle boten weer goed en droog aan in de haven bij de camping. Hier stond Bjorn Glas, één van de nieuwe eigenaren, ons al stond op te wachten om te helpen bij het uitstappen.

Nog even energie bijtanken met een Mars en dan is het weer tijd om de tassen op de fiets te doen. Ondertussen komt een enthousiaste campingbewoonster aangesneld en bedankt ons. Ze heeft genoten van de live versie van de Calvé pindakaasreclame. Ze ziet de vraagtekens in onze ogen, maar legt uit dat ze in onze blondine Eline echt Lieke Martens ziet zo tussen alle jongens. Net als in de reclame….
Toen zagen wij het ook. En ook maar 1 letter verschil….. We zagen het seizoen met deze voorbereiding al met veel vertrouwen tegemoet, maar met deze vergelijking kan DESZ JO11-3 toch niet meer de boot ingaan…

Hoe dan ook we beginnen in ieder geval met veel plezier aan dit nieuwe seizoen.
#Samen DESZ.

Als laatste willen we Camping De Kleine Belterwijde bedanken voor hun gastvrijheid en de geboden mogelijkheid om ook nog een training af te werken op jullie speelterrein. Geweldig!

Wees sociaal en deel

Meer nieuws van DESZ JO11-3G >

Advertentie

Bert Leistra Makelaardij
clubsponsor Bert Leistra Makelaardij
Twitter
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 2J klasse
  • 27 teams