Nipte zege voor DESZ JO13-2

Auteur: Erik van der Stouw.

Maandag 23 april | Na de belangrijke zege in de midweekse wedstrijd tegen medekoploper ZAC, komt deze zonnige zaterdagochtend CSV op bezoek. De vraag bij staf en supporters is of de jongens en meisje van DESZ JO13-2 de goede tweede helft tegen ZAC vandaag kunnen doortrekken. Feit is in ieder geval dat het team steeds beter op elkaar raakt ingespeeld en meer vertrouwen uitstraalt.

Maar of het aan het heerlijke zonnetje ligt of het tijdstip. DE JO13-2 spelers lijken een beetje loom. De scherpte is er beslist niet in eerste minuten. Er wordt in een laag tempo, maar vooral ook rommelig gespeeld. De eerste echte kansen zijn dan ook niet voor DESZ, maar voor CSV. Dit team, 7de op de ranglijst, laat de bal veel makkelijker rond gaan. DESZ loopt er een beetje achteraan. CSV heeft voorin een grote en handige blonde spits staan, die aan de bal steeds voor gevaar zorgt.
DESZ JO13-2 kan er gelukkig "een wapen" van een gelijk kaliber tegen overzetten. Albert brengt Tijmen binnen de lijnen. Hiermee heeft DESZ JO13-2 toch een belangrijk aanspeelpunt voorin. Er komt hierdoor wat meer lijn en rust in het spel bij DESZ.

Maar de kansen zijn voor CSV. Niemand van CSV weet echter een voet tegen de bal te zetten, waardoor een uitstekende voorzet gelukkig aan iedereen voorbij gaat. En als ie niet valt bij de één, dan wel bij de ander. En zo is het ook. Na een goede bal van Leander, weet Tijmen tegen de verhoudingen in de 1-0 te scoren.CSV dringt aan om dit snel recht te zetten. En de DESZ verdediging helpt. De spits van CSV krijgt namelijk alle gelegenheid om aan te leggen. En schiet fraai de 1-1 binnen. Trainer Albert spoort het team aan dat ze moeten gaan voetballen. "Beter en nauwkeuriger de bal laten rondgaan". Iets wat CSV duidelijk beter lukt in deze fase.

DESZ komt er over links via Huub nog wel een paar keer goed uit. Maar het is CSV dat net voor rust op voorsprong komt als de bal uit een corner niet goed door DESZ wordt verwerkt. Werk aan de winkel voor Rene en Albert in de rust, dus.
De break doet DESZ goed, want ze beginnen scherper aan de 2e helft. Er wordt nadrukkelijker op de helft van CSV gespeeld. Tijmen geeft goed voor op Alrick, maar Alrick weet de bal helaas net niet te controleren. In de herkansing schiet Lisa net over. Maar de toon is gezet. Huub komt weer goed door over links en weet de kop grotere verdediger van CSV goed van zijn lijf te houden. Knap! Maar daardoor speelt hij de bal net wat te ver voor zich uit en is de keeper van CSV op tijd.

CSV blijft toch ook gevaarlijk. Eerst weet Martijn redding te brengen op een inzet van CSV en kort daarna met enig geluk de paal. En net als in de eerste helft als de goal niet valt voor CSV dan pakt DESZ haar kans. Weer is het Tijmen die goed doorgaat en beheerst afrond. De gelijkmaker is voor CSV het signaal nog eens aan te zetten. De inzet van weer die blonde spits van CSV wordt nog ter nauwer nood gekeerd door Jorrit. DESZ is gewaarschuwd. Hoewel DESZ meer en meer op de helft van CSV is te vinden blijft CSV er voetballend goed uit te komen. Jorik weet achterin gelukkig veel gaatjes goed dicht te lopen. En levert het geen grote kansen op voor CSV.

Alrick wil na zijn 2 doelpunten in de laatste wedstrijd graag weer het verschil maken voor zijn team, maar staat een paar keer net even te scherp en ziet meerdere keren de vlag voor buitenspel. Dan een kwartier voor tijd is het opnieuw Tijmen, hij weet zijn 3e van de ochtend te maken. Fysiek is hij de verdedigers van CSV de baas en tikt de belangrijke 3-2 binnen. Nu is het vasthouden of uit bouwen. De beste speler van CSV heeft helaas voor hem inmiddels geblesseerd het veld verlaten. De dreiging van de kant van CSV is daarmee duidelijk minder. DESZ wordt in het slot van de wedstrijd gevaarlijker, maar de krijgt de bal niet meer achter de keeper van CSV. Tijmen is wel dichtbij, maar zijn inzet wordt nog net op de doellijn gepakt. Het blijft 3-2. Deze lastige wedstrijd voor DESZ wordt goed afgesloten. Bij vlagen ging het allemaal wat slapjes en moeizaam, maar het eindresultaat mag er zijn, dank zij een betere tweede helft. De belangrijke punten om zich boven in de ranglijst te handhaven, zijn binnen.

Hopelijk nemen de spelers het inzicht van deze ochtend mee dat scherpte in de duels en concentratie echt nodig is om te presteren. Wanneer ze dat inzicht ook meenemen in het duel van komende dinsdagavond tegen virtueel koploper WVF JO11-2, dan kan DESZ JO13-2 ook deze wedstrijd met vertrouwen te gemoet zien.