Nipte nederlaag voor DESZ 1 tegen Vitesse’63

Auteur: Robbert Elken. Foto's: 50

Maandag 13 november | Voor DESZ 1 stond afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen het nog ongeslagen Vitesse’63 op het programma. Na een slechte eerste helft, weet DESZ zich in de tweede helft te herpakken. Uiteindelijk verliest het met 1-2.

In de eerste helft is het Vitesse'63 dat de veel betere partij is. Zij staan organisatorisch goed en ontregelen de opbouw van DESZ, hierdoor komt laatstgenoemde niet in het eigen spel. Het eerste half uur is het veelal eenrichtingsverkeer. Vitesse'63 weet zich in de 30e minuut te belonen. Via een corner weten ze te scoren. Niet veel later krijgt Vitesse'63 een penalty, deze wordt gestopt door keeper De Lange. Met de ruststand van 0-1 mag DESZ nog blij zijn, deze had veel hoger kunnen uitvallen.

In de tweede helft zien we een totaal ander spelbeeld. DESZ krijgt via Arjan Krabbe en Bram Makkink grote kansen om te scoren, helaas niet aan hun besteed. In minuut 70 valt dan toch de gelijkmaker. Na een goede voorzet van Stijn Westerhuis is het Danny Moorman die binnenschiet. Hierna is het DESZ wat meer wil, maar uiteindelijk valt de goal aan de andere kant. Over de gehele wedstrijd bekeken een terechte overwinning voor Vitesse'63, eindstand 1-2.