Nieuws

Nieuwe kunstgrasvelden DESZ

Auteur: Peter Krabbe.

Zondag 7 juni | Aan het eind van dit (voetbal) seizoen zijn zowel het hoofdveld als het trainingsveld aan vervanging toe.

Beide matten liggen nu 10 jaar op Sportpark "De Cingellanden" waardoor de garantie van de velden voorbij is.

Hieronder een toelichting hoe het ervoor staat met de velden en wat er zal gaan gebeuren.

Afgelopen vrijdag, 5 juni, is de gunning verzonden naar Domo Sports Grass uit Belgiƫ. Mochten er geen bezwaren zijn tegen de voorlopige gunningsbeslissing dan zal op 12 Juni het werk definitief worden gegund. Wanneer dit definitief is starten de werkzaamheden op maandag 29 juni. Dit zal ongeveer 3-5 weken in beslag nemen. "Wij verwachten dat de werkzaamheden rond 7 augustus klaar zijn", zegt bestuurslid Atze ten Klooster.

Er zal niet alleen worden gekeken naar het veld, maar ook het betonpad dat rondom het hoofdveld ligt zal hopelijk verbeterd worden. Wellicht worden dan de knelpunten zichtbaar zodat de wateroverlast verholpen kan worden.

Waarom is het Domo Sports Grass uit Belgiƫ de leverancier geworden?

Het inschrijftraject en de aanbesteding van de vervanging van de kunstgrasvelden lag volledig bij de gemeente Zwartewaterland. Zij betalen de vervanging van de grasmat en bepalen ook welke leverancier dit gaat uitvoeren. Vijf partijen hebben zich bij de gemeente ingeschreven om onze grasmat te mogen vervangen en hieruit is een keuze gemaakt. Dit is dus Domo Sports Grass geworden. S.V DESZ zelf heeft geen inspraak gehad in de keuze. Wel is de wens aangegeven dat de nieuwe grasmat in de buurt komt van de huidige grasmat.

De wens vanuit de club is dat de nieuwe grasmat kwalitatief zo dicht mogelijk in de buurt komt van de huidige grasmat. Ook de ballenvangers van het trainingsveld zullen vervangen worden tijdens dit project. Na aanleg van de kunstgrasvelden wordt het veld gekeurd door de KNVB.

De velden sluiten op 22 juni zodat men op 22 juni kan beginnen met de voorbereidingswerkzaamheden op Sportpark de Cingellanden.

Wees sociaal en deel

Advertentie

Interfloor Tapijt & Vinyl
hoofdsponsor Interfloor Tapijt & Vinyl
Twitter
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 2J klasse
  • 27 teams