Nieuws

Nick van der Haar bijna klaar met zijn TC3-cursus

Auteur: Jarno van Eijken.

Maandag 12 maart | Nick van der Haar is momenteel bezig met de TC3-cursus. Een TC3-cursus is een trainerscursus die wordt gegeven door de KNVB. De opleiding duurt bijna een geheel seizoen en Nick volgt de cursus in Oudehaske. DESZ was geïnteresseerd in zijn ervaringen en zou graag ook belangstellenden willen informeren over de TC3-cursus.

De trainer/coach van JO15-1 staat er momenteel goed voor, alle opdrachten zijn tot op heden goedgekeurd. Ook heeft Nick de twee theorie-examens afgerond met een mooie voldoende. "Het niveau is prima te doen het gaat namelijk om een mbo niveau. Wel is het af en toe lastig om alles in KNVB-taal op het papier te zetten. Je hebt jezelf natuurlijk ook al het één en ander aangeleerd", aldus de oefenmeester.

Nick reist bijna elke maandag af naar het Friese Oudehaske om daar als groep de cursus te volgen. Een avond start vaak om 19:00 uur en eindigt rond 22:00 uur.
De trainer van JO15-1 ervaart de bijeenkomsten erg positief. "Het is leuk om de cursus met trainers in allerlei verschillende leeftijden te volgen. Hierdoor heb je veel gespreksstof en kun je van iedereen iets opsteken. Verder behandelen we ook onderdelen zoals blessures en conditietrainingen dat zijn wel interessante avonden want dit zijn onderdelen waar ik nog niet heel veel vanaf weet."

Nick geeft ook aan dat er echt gedacht moet worden in de visie van de KNVB en dat je dus niet eigenzinnig moet zijn wanneer de cursus wil halen. Desalniettemin is de cursus wel de moeite waard voor een jeugdige trainer met ambities. Alleen moet je er wel rekening mee houden dat de cursus acht maanden in beslag neemt.

De ambitieuze trainer vindt het wel jammer dat hij steeds naar Friesland moet afreizen. "Het is best pittig om elke keer naar Friesland te moeten voor de cursus, hierdoor ben je toch vaak van 18:00 uur tot 23:00 uur onderweg. Echter wanneer ik de cursus gehaald heb, zal ik dit snel vergeten zijn en zal ik al snel gaan denken over de toekomst. Na de cursus heb ik nog voldoende plannen op voetbalgebied. Ik ga na de cursus JO19-1 onder mijn hoede nemen om vanuit hier de stap naar de senioren te maken over een paar jaar. Wellicht ga ik ook nog verder met de UEFA B opleiding maar dit is afhankelijk van die situatie t.z.t. want je mag niet gelijk door met UEFA B omdat je eerst ervaring op moet doen"

DESZ wenst Nick nog veel succes tijdens zijn laatste fase van de cursus!

Advertentie

Bert Leistra Makelaardij Hasselt
clubsponsor Bert Leistra Makelaardij Hasselt
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams