Nieuws

Net niet

Auteur: Erwin Tuin.

Dinsdag 22 maart | Zaterdag 19 maart. De lucht is grauw en vertoont weinig kleurnuance, zal dit een voorbode voor de wedstrijd zijn? DESZ F1 is afgereisd naar Meppel en zal tegen de zwartgelen van Alcides aantreden.

Zaterdag 19 maart. De lucht is grauw en vertoont weinig kleurnuance, zal dit een voorbode voor de wedstrijd zijn? DESZ F1 is afgereisd naar Meppel en zal tegen de zwartgelen van Alcides aantreden.

Nog voordat het publiek het goed en wel doorheeft, wordt de aftrap genomen. Gelukkig zijn onze jongens en meiden beter bij de pinken. Na wat aandringen van de kant van Alcides komen we al snel terug om het spel op hun zijde van het veld over te nemen. Na wat gerommel in de defensie van de zwartgelen; een corner die Sem V. snel neemt en er wordt een kleine kans gecreëerd. Helaas houdt de doelman van de tegenstander de bal uit het net, geen snelle opening voor DESZ.

We proberen opnieuw druk te zetten maar het spel verloopt stroef, de tegenstander geeft goed partij. Bijna vanaf de middellijn wordt een voorzet gegeven, net niet zuiver maar Hugo probeert er nog iets van te maken, helaas… Gelukkig slepen we er nog een corner uit, Sem V. neemt hem opnieuw maar helaas geen resultaat, het is weer de Alcides keep die de bal van de lijn houdt. Nog even wordt er gestreden en dan rust.

Het spel is amper hervat, een DESZ aanval mislukt, Alcides komt terug met een rebound. Het gaat heel snel, er volgt een voorzet richting DESZ-doel, onze verdediging is nergens te bekennen. Een laatste tikje van de zwartgele spits maakt het af. 1-0, balen. Maar we herpakken ons snel, er volgt een aanval, die aanval wordt omgezet in een kans maar de Alcides keeper houdt opnieuw de bal uit hun doel. Weer is er een voorzet, weer mis.

Het lukt niet, het spel loopt niet en het is net of de bal een eigen leven lijdt, en dan ook nog één die niet op de hand van DESZ is. We worden er een beetje moedeloos van. En het is alsof Alcides dat ruikt, zij krijgen de overhand, we laten ons terugdringen op onze helft van het veld en dat waren we eigenlijk niet gewend. Een schot op ons doel schudt ons weer wakker. Via Huub krijgt Sem de bal en probeert deze op snelheid vooruit te spelen. Het lukt, één op één voor de keeper maar ook nu weer wint deze het duel om het doelpunt.

Wel weer een corner, resultaat blijft uit, weer een corner, weer niet, net niet. Enige frustratie gaat ons parten spelen, Bart probeert met een sliding de bal te spelen, helaas lijkt er een voet tussen te zitten van de tegenstander. Het heeft alle schijn van een overtreding maar uiteindelijk beslist de arbiter tot een ingooi voor Alcides. Het begint nu toch echt spannend te worden, het loopt tegen het eind van de wedstrijd en het is nog niet gelukt de doelman te passeren. Er wordt gevochten als leeuwen maar helaas met de precisie van een olifant, het lukt steeds maar niet.

Zo vanuit het niets toch weer een kans, ditmaal voor Milan maar weer houdt de keeper zijn doel schoon. Het doet wel iets goeds voor de spirit van de jongens, een schot op doel van Hugo, helaas, weer die keeper. In de laatste minuten, de rood-witten hebben zich verzameld voor het doel van Alcides. Janniek zet hard voor maar het is zo druk voor het doel dat er niet duidelijk is wat er dan precies gebeurd, wel gaan de handjes van onze jongens de lucht in. 1-1 eindelijk, we schrijven hem op het conto van Janniek. Zelden voelt een gelijkstand als een overwinning maar nu wel.

Advertentie

Interfloor Tapijt & Vinyl
hoofdsponsor Interfloor Tapijt & Vinyl
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams