Negenklapper voor DESZ JO17-1

Auteur: Olav Maijers.

Maandag 10 oktober | Na een teleurstellende wedstrijd van de vorige week met een 4-3 verlies uit tegen de combinatie Ens-FC Kraggenburg uit moest DESZ het opnemen tegen Reaal Dronten JO17-1. Na wat vertraging, zoals uitslapers, brug open en wielerronde, kwamen we uiteindelijk aan in Dronten.

DESZ begon niet heel sterk aan de wedstrijd, er waren wel kansen maar die werden helaas niet afgemaakt. In de 27e minuut opende Arjan Krabbe toch score en kwamen de Sluzigers op een voorsprong, maar de stand werd na vijf minuten echter weer rechtgetrokken door de tegenstander, door onoplettendheid in de eigen verdediging. Hierna begonnen we het beter te doen en al snel viel het tweede doelpunt voor DESZ en gingen we rusten met een 2-1 voorsprong op het scorebord.

Na de rust begint DESZ meteen sterk en in de 46e minuut schiet Arjan hem er weer in. Reaal Dronten werd in deze fase overrompeld door DESZ, waarbij met name de voorwaartsen veel werklust toonden. Even later maakte Sander een fraaie treffer met zijn linker vanuit een vrije trap. Daarna scoorde Arjan weer in de 58 e minuut en was het wederom Jochem nog geen minuut later, die voor de 6-1 tekende.

Reaal Dronten wist hierna helaas nog wel twee goals te maken, doordat de verdedigende taken te licht werden opgenomen en er spelers uit hun positie gingen lopen. Gelukkig kreeg Jochem nog een kans en rondde die goed af. In de laatste minuut maakte Arjan zijn zesde goal van de middag en zorgde zo voor de 9-3 overwinning in de Flevopolder.

Al met al was het een goede wedstrijd voor DESZ en konden we met drie punten terug naar huis.

27' 0 - 1 Arjan Krabbe (Assist: Jochem Broek)
33' 1 - 1 Tegendoelpunt
36' 1 - 2 Arjan Krabbe (Assist: Jasper Schuurman)
46' 1 - 3 Arjan Krabbe (Strafschop)
50' 1 - 4 Sander van Eijken (Vrije trap)
56' 1 - 5 Arjan Krabbe Kopbal (Assist: Jochem Broek)
58' 1 - 6 Arjan Krabbe (Assist: Leon van Dijk)
59' 1 - 7 Jochem Broek (Assist: Farbod Feizi)
64' 2 - 7 Tegendoelpunt
68' 3 - 7 Tegendoelpunt
72' 3 - 8 Jochem Broek (Assist: Arjan Krabbe)
79' 3 - 9 Arjan Krabbe (Strafschop)