Nieuws

Mooie overwinning op 1 april voor DESZ JO13-1

Auteur: Keano en Dennis van der Heide.

Maandag 3 april | We zijn al mooi op tijd in Koekange, dus mooi de tijd voor een goede bespreking en warming up. Om 8.55 uur staan DESZ en de scheidsrechter klaar voor de wedstrijd maar gaat de thuisploeg nog even rustig naar de kleedkamer. Als beide ploegen dan allebei klaar staan trapt Vitesse af en beginnen ze gelijk vrij makkelijk de bal rond te spelen.

DESZ heeft even de tijd nodig om in het spel te komen maar dat duurt gelukkig niet erg lang. Nu begint DESZ mooi te combineren en na een mooi 1-2tje tussen Brian en Thiemo scoort Haben de 0-1 uit de mooie voorzet.

Dan komt Vitesse er in een keer goed door, door een aarzeling in de verdediging. De spits gaat alleen op het doel af maar gelukkig kan Keano de bal net met de vingertoppen naast het doel werken. Dan neemt Ruben Fix vanaf de linkerkant de bal in een keer op de slof. Mooi hard schot, keeper kansloos. 0-2! Hierna nog 2 goede kansen voor DESZ maar de keeper staat op de goede plek.

Ook Vitesse probeert er af en toe door te komen maar de verdediging staat als een huis. Rust, DESZ is beter en staat zeer verdiend op een 0-2 voorsprong. Tweede helft komen er kansen aan beide kanten maar gelukkig voetbalt DESZ nog steeds beter. Dan pakt de keeper de bal net buiten de 16 meter, vrije trap op een mooie plek. Recht in de handen van de keeper, jammer. Dan een mooi hard schot van Thiemo, net naast.

Vlak voor tijd probeert Vitesse het nog even, ze gaan iets harder de duels aan. Ruben Postma wordt 2 keer achter elkaar neergehaald maar kan gelukkig gewoon verder. Achterin wordt alles nog steeds goed opgelost met z'n allen. Dan een gemakkelijk gegeven vrije trap voor Vitesse. De bal valt in de verre hoek het doel in. Hierna zijn er protesten van alle kanten, want de keeper werd gehinderd, buitenspel, duwen, er werd van alles geroepen maar het doelpunt blijft staan. Als DESZ de aftrap heeft genomen fluit de scheidsrechter direct af. De ontlading is dan ook groot. Met z'n allen geknokt en 3 punten dik verdiend. 3e plaats nu, op naar Urk volgende week en wie weet dan voor plek 2.

Meer nieuws van DESZ JO13-1 >

Advertentie

Bert Leistra Makelaardij Hasselt
clubsponsor Bert Leistra Makelaardij Hasselt
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams