Mooie overwinning DESZ JO13-2

Auteur: Jari Kiekebos.

Zondag 11 oktober | De start van de competitie is tot nu toe vlekkeloos verlopen met alleen nog maar gewonnen wedstrijden. DESZ JO13-2 staat bovenaan en wil deze positie vasthouden!

Het is een regenachtige ochtend, maar dat is voor dit team geen reden tot zorg, ze hebben er veel zin in. De aftrap is genomen en in de eerste minuten is het nog wat aftasten van beide klanten. Er komt een kleine kans van SJO-JVZ, maar de spits staat buitenspel en dat is gezien door Klaas.

DESZ JO13-2 neemt nu meer het heft in handen en zet meer druk op de helft van de tegenstander, met als gevolg een kans voor Jorrit die net naast schiet. Maar de toon is gezet en de jongens en meiden beginnen elkaar beter aan te spelen met als gevolg een goal door Diaz. Er volgt snel nog een nieuwe kans, maar Diaz raakt de bal niet goed, de bal gaat net naast. Vlak voor de rust weet Fabian met een mooi afstand schot de stand op 2-0 te zetten.

In de tweede helft wil DESZ JO13-02 deze stand niet meer weggeven, sterker nog ze houden de bal in de ploeg en de tegenstander komt moeilijk tot een aanval. De druk neemt toe en het goede teamwerk wordt beloond met een 3-0 door Jorrit. Nu de drie punten bijna binnen zijn is het van belang om het doelsaldo nog wat op te krikken.

Dat lukt, door een mooie voorzet van Isa weet Jorrit de bal in het doel te koppen. Hier blijft het niet bij, een klungelige bal die de keeper niet goed weg weet te krijgen schiet Diaz in het doel. SJO-JVZ probeert de bal nog een aantal keer naar voren te krijgen, maar DESZ JO13-02 is te sterk en blijft in balbezit tot het einde van de wedstrijd.

Eindstand: 5-0