Nieuws

​Middageditie FIFA-toernooi: de loting!

Auteur: Remco Lachenal.

Zondag 1 februari | ZWARTSLUIS – Na de uiterst succesvolle eerste editie van het FIFA-toernooi gingen er binnen de FIFA al gauw stemmen op voor een vervolg. Dat de organisatie van een tweede editie door de heer Blatter himself werd opgenomen in zijn (her)verkiezingsprogramma, is vervolgens doorslaggevend gebleken. Op vrijdag 6 februari vindt de tweede editie plaats!

De loting
Onder het toeziend oog van de massaal toegestroomde wereldpers vond op vrijdag 30 januari de loting plaats voor de middageditie. Onder luid applaus betrad Sander van Eijken, de manager die de titel vorig jaar won, het podium. Hij overhandigde de FIFA-bokaal aan de heer Blatter, die opzichtig genoot van het moment. Van Eijken nam vervolgens plaats in het publiek, waarna de loting aanving.

Voor het uitvoeren van de loting verwelkomde voorzitter Blatter de heer B. Elchinees en mevrouw O.P. Lichter op het podium. Nadat de nodige formele praatjes waren gehouden en zowel de frituurhapjes als lotingsballetjes op temperatuur waren, werd de loting uitgevoerd. Hieronder het resultaat!

Poule A
SL Benfica Bram Beens
FC Porto Maarten Akkerman
Chelsea Sven Eilander
Real Madrid Max van Dijk
Tottenham Hotspur Kevin Zoutman
Poule B
Atlético Madrid Olaf Nieborg
AC Milan Lars Visser
Manchester United Tom O'Dowd
FC Barcelona Jordi Beens
Paris Saint-Germain Niels Vonk
Poule C
Liverpool Tim Kerssies
Napoli William Akkerman
Arsenal Quinten Westhuis
Manchester City Tim van der Linde
Poule D
Borussia Dortmund Stijn Westerhuis
FC Bayern Max Kerssies
Juventus Rick van Eijken
Inter Marnix de Vries

Voorspellingen
Gelijk aan vorig jaar wagen wij ons opnieuw aan een voorspelling van de eindstanden in de poule, de knockoutfase en de uiteindelijke winnaar. Bij de vorige editie zaten we vaker fout dan goed, echter voelen wij ons nu gesteund door het feit dat de heer Blatter ons heeft verzekerd dat er dít jaar geen sprake zal zijn van matchfixing.


Poule A: Continentaal vs. Niet-continentaal Europa
Wat een fantastische wedstrijden kunnen we tegemoet zien in poule A. Een poule waarin het eeuwige conflict tussen continentaal en niet-continentaal Europa tot een waar kookpunt zal stijgen. Chelsea-coach Sven Eilander kan niet wachten: "Door de spanning slaap ik slecht. Ik hoop dat dit geen negatieve invloed heeft op mijn team." Zijn collega Max van Dijk (Real Madrid) geeft aan zich geen zorgen te maken: "We hebben niet voor niets voor honderden miljoenen op het veld staan. Een gekochte titel is óók een titel!".

Voorspellingen:
1) Real Madrid 2) Chelsea 3) Tottenham Hotspur 4) FC Porto 5) SL Benfica.

Poule B: Mix der giganten
Het wordt de vraag of er tijdens de wedstrijden in deze poule überhaupt applaus zal klinken vanaf de tribunes. Het zijn namelijk stuk voor stuk affiches om je vingers bij af te likken. De absolute wereldtop komt in actie. AC Milan-manager Lars Visser blijft nuchter: "Ik sta dagelijks met die jongens op het veld en ik weet donders goed wat ze kunnen. Mijn vingers aflikken bij trainingen en wedstrijden doe ik dus al een tijdje niet meer." Niels Vonk (Paris Saint-Germain) heeft daar meer moeite mee. Toch heeft hij een oplossing: "Ik draag altijd handschoenen. Dat maakt het aflikken van je vingers minder prettig en dus leer je het snel af."

Voorspellingen:
1) FC Barcelona 2) Manchester United 3) Paris Saint-Germain 4) AC Milan 5) Atlético Madrid.

Poule C: Engels-Italiaanse clash
Ook in deze poule staan ons de nodige topduels te wachten. Drie van de vier teams kennen elkaar door en door, aangezien zij in dezelfde competitie actief zijn (Engeland). Napoli is een vreemde eend in de bijt. Volgens Napoli-coach William Akkerman is dit een groot voordeel: "Die Engelsen zijn zo met hunzelf bezig dat ze snel vergeten dat er elders op de wereld ook gevoetbald wordt. Wij gaan ze verrassen!" klinkt het strijdbaar. Quinten Westhuis (Arsenal) bevestigt het door Akkerman geschetste beeld: "Napoli? Ik meende dat er maar drie teams in onze poule zaten? Ach, het zal niet veel zijn. Ik heb voor mijn familie al businessseats gereserveerd voor tijdens onze kwartfinale."

Voorspellingen:
1) Manchester City 2) Arsenal 3) Liverpool 4) Napoli.

Poule D: Italiaanse catenaccio meets Duitse rücksichtslosheit
Last but definitely not least: de clash der Italiaanse en Duitse speelstijlen. Welke speelstijl zal zegevieren? Zijn het de Duitsers die op karakteristieke wijze toeslaan in de dying seconds of gaan de Italianen zoals zo vaak als sluipmoordenaars te werk? Max Kerssies (FC Bayern) weet daarop wel het antwoord: "Het is gewoon der tod oder die gladiolen. Onderaan de streep brengt dat de Duitsers verder. Daar ben ik van overtuigd." Inter-coach Marnix de Vries pareert deze stelling: "Ik heb uiterst geheime tactieken uitgedacht, welke ons door de poulefase helpen. Ik sluit zelfs het inzetten van een 12e man niet uit.", verklapt hij.

Voorspellingen:
1) FC Bayern 2) Borussia Dortmund 3) Juventus 4) Inter.

Kwartfinales
In de poulefase heeft de internationale voetbalwereld zich al kunnen vermaken met een groot aantal topwedstrijden. Hoe mooi zullen de affiches in de kwartfinales dan wel niet worden? De crème de la crème van het topvoetbal neemt het tegen elkaar op. Toch kunnen zich maar vier teams plaatsen voor de halve finales. Jordi Beens, oefenmeester van FC Barcelona, ziet dat voor zijn team wel gebeuren: "Mogelijk dat ik Messi vanaf dat moment pas binnen de lijnen breng. Better safe than sorry!"

Voorspelling halve finalisten:
Real Madrid, FC Barcelona, Manchester City en FC Bayern.

Halve finales
Mochten de bovengenoemde voorspellingen uitkomen, dan verwachten wij dat Real Madrid het in de halve finale opneemt tegen Manchester City terwijl FC Barcelona het Duitse FC Bayern treft. Wij verwachten dat Messi en Ronaldo, mits binnen de lijnen, in deze wedstrijden opstaan en de doorslag gaan geven. Tim van der Linde (Manchester City) doet dit af als flauwekul: "Ja, ze maken vijftig doelpunten op jaarbasis. Dat deed ik vroeger ook in de F-jes en daar hoor je toch ook niemand over?"

Voorspelling finalisten:
Real Madrid en FC Barcelona.

Troostfinale
Waar wedstrijden worden gespeeld, zijn winnaars en verliezers. Voor de teams die het tot de halve finale hebben geschopt, maar niet de finale hebben weten te bereiken, wordt een troostfinale afgewerkt. Wij verwachten dat Manchester City en FC Bayern elkaar zullen treffen en dat de Duitsers aan het langste eind trekken. FC Bayern-coach Max Kerssies doet dit echter af als een onwaarschijnlijk scenario: "Ik snap het niet. Als wij de titel pakken dan spelen wij toch niet óók de troostfinale?"

Finale
De absolute climax zal in onze ogen toch echt worden bereikt in een Spaans onderonsje. Wij verwachten dat grootmachten FC Barcelona en Real Madrid zullen gaan strijden om de titel. Luis Suarez kan nog weleens van groot belang zijn. Met hem in de gelederen zijn de Catalanen in staat zich in de tegenstander vast te bijten en pas los te laten als het voor laatstgenoemde te laat is. Ook Johan Cruyff deelt deze mening: "FC Barcelona kan tegenstanders vast zetten en kapot spelen. Dan is een speler die zijn tanden gebruikt (Suarez, red.) natuurlijk erg handig."

Voorspelling eindstand:
1) FC Barcelona
2) Real Madrid
3) FC Bayern
4) Manchester City

Echter...
...is een wedstrijd op papier nog nooit gewonnen. We zullen dus nog maar moeten zien of wij zelfs maar een klein beetje in de buurt zitten met onze voorspellingen. Wil je weten hoe het toernooi verloopt en wie naar huis gaat met de felbegeerde FIFA-bokaal? Kom dan aanstaande vrijdag naar Sportpark De Cingellanden en wees getuige! Aanvang: 15.30 uur.

Persbureau Ouwehoer'n doe 'k graag

Advertentie

Bert Leistra Makelaardij Hasselt
clubsponsor Bert Leistra Makelaardij Hasselt
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams