Met sterk spel komen wij er wel!

Auteur: Iris Dekker.

Donderdag 21 november | Vandaag stond de wedstrijd tegen Urk op de planning. Gemotiveerd beginnen de dames op deze frisse middag aan de eerste helft.

Al snel wordt opgemerkt dat de beide teams aardig gelijk op gaan. Zo gaat de bal in het eerste deel van de eerste helft, voornamelijk heen en weer. Beide teams creëeren dan ook wat kansjes, deze blijken niet dreigend.

Pas laat in de eerste helft zet DESZ een sterke aanval op, welke door hoog druk zetten wordt gecreëerd. Miranda krijgt de bal voorgegeven en haalt flink uit. De keeper krijgt er nog een handje achter, maar deze inzet blijkt echter niet genoeg. De bal raakt het net, 1-0 DESZ.

Niet veel later zet DESZ wederom een aanval op. Door goed druk zetten op de flank wordt de bal veroverd. Hannah geeft een goede pass, en na een slim overstapje van Miranda, belandt de bal bij Julia, die 1 op 1 met de keeper komt. Ze benut deze kans en schiet de bal kalm binnen. 2-0. Niet heel veel later wordt er afgefloten.

Ruststand 2-0

DESZ heeft de smaak te pakken en wil de punten graag thuishouden. Na de rust beginnen ze daarom ook gedreven aan de tweede helft. Echter blijkt dat de dames van Urk ook een tandje bij hebben gezet. Dit resulteert in een paar gevaarlijke aanvallen. Onze keepster Sylvia staat goed op te letten en maakt een paar uitstekende, maar ook belangrijke reddingen, welke tegendoelpunten voorkomen.

DESZ komt weer wat terug en begint goed druk te zetten, hierdoor creëert het kansen. In de 74e minuut is het dan ook raak. Na een iets wat rumoerige aanval belandt de bal voor de voeten van Miranda. Ze schiet hem erin. 3-0.

DESZ is weer op dreef en creëert een paar goede aanvallen, welke telkens net ongelukkig bij de goal terecht komen. Maar dan zorgt een goede cornerbal van Miranda ervoor dat de bal bij Imogen terecht komt. Zij kopt hem subliem binnen. 4-0

Hierna blijft DESZ goed voetballen en heeft het sterke aanvallen welke telkens net niet worden benut.

Het fluitsignaal klinkt. Zo worden de drie gewonnen punten bevestigt.