Nieuws

Met recht het vlaggenschip

Auteur: Johan Bruintjes.

Dinsdag 7 mei | Eindelijk was het afgelopen zaterdag 04-05-2024 zover. Het vlaggenschip mocht aantreden in de halve finale van de beker thuis tegen saint Enneparookie (of zoiets) om 14:30 op veld 4. Na de loting was iedereen opgelucht dat het derde niet naar het einde van de wereld hoefde. Want zoek maar op; voorbij dit plaatsje houdt de wereld echt op te bestaan. Onder leiding van een officieel aangestelde KNVB scheidsrechter mochten de twee teams beginnen aan deze bijzondere wedstrijd.

Voor de bezoekende club was het de eerste keer in de clubgeschiedenis dat er een seniorenteam zover geraakte en hierdoor waren er ook een aantal supporters (waaronder Jolke) meegereisd om hun team te steunen.
Om 14:30 werd er afgetrapt door de gasten en was het aftasten geblazen. Gelijk hadden wij door dat dit een tegenstander was om rekening mee te houden. Het eerste kwartier gebeurde er niet heel veel voor beide goals. Iedereen was uiterst geconcentreerd en af en toe werd er een speldenprikje uitgedeeld. Maar tot echt grote kansen leidde dit nog niet.

In de fase hierna neemt het vlaggenschip langzaam het heft in handen. Wij kregen in de gaten waar de krachten en de zwaktes van dit elftal lagen. De spits bleek een van hun beste spelers te zijn maar gelukkig gaf Björn voor de wedstrijd aan vol vertrouwen te zijn en wist hij samen met Wilco de all-time topscorer van het scoren te houden.
Het derde begon steeds beter te spelen en voetbalde een aantal grote kansen bij elkaar maar wisten het net nog niet te vinden. Na een halfuur kregen wij een corner deze werd fantastisch bij de tweede paal neergelegd deze werd goed ingekopt door Erwin. Zijn poging wordt nog van de lijn gekeerd maar in tweede instantie is het, de man die met 30 graden in een wollen trui en broek nog een kleedje nodig heeft, "drankie Frankie" die de 1-0 binnen werkt.

Vlak hierna wordt het sportpark opgeschrikt door de aankomst van de tweede golf supporters van Sint Jansparochie met gezang en het nodige vuurwerk laten deze Noormannen weten dat ze er zijn. Waar ze in eerste instantie denken dat deze heren voor het eerste komen is er niks minder waar. Ze willen namelijk het vlaggenschip komen bewonderen. Bij aankomst steken ze nog het nodige vuurwerk af en besluit dhr. Wijnja het spel tijdelijk stil te leggen. Dit gaf de gelegenheid om even de koppen bij elkaar te steken. Nadat de rook was opgetrokken werd de wedstrijd weer hervat.

DESZ 3 pakte gelijk door en wist wederom uit een corner te scoren dit keer was het centrale duo verantwoordelijk voor het doelpunt. Björn nam weer een perfecte corner en nu wist Wilco zijn dikke kop er tegenaan te zetten 2-0. DESZ 3 heeft de wedstrijd volledig onder controle en onze tegenstander lijkt rijp voor de slacht. In het laatste kwartier vergaten wij ons zelf te belonen. Simon mist een één op één met de keeper wanneer Frank en Erwin de rebounds er ook niet in weten te werken. Uit een corner raakt het derde voor een tweede maal de lat. De beslissing blijft uit en ook Saint Annaparoodjie richt ze weer op.

Gelukkig heeft Jordy ondertussen de tuin thuis klaar en is puppy zindelijk waardoor hij zich volledig kan richten op deze wedstrijd. Met een paar puike reddingen houdt hij de Friezen van het scoren. Helaas op slag van rust komt Sint Annaklooster er nog uit en met een halve boogbal vanaf de zestien staat er in plaats van 4-0 tussenstand "2-1" op de borden.

Voor de tweede helft konden wij dus verwachten dat de Friezen volle bak zouden gaan aanvallen. Echter was het eerste kwartier volledig voor het vlaggenschip kans op kans werd er bij elkaar gevoetbald maar dit resulteerde niet gelijk in een uitbreiding van de score. Totdat DESZ er aan de rechterkant uitkomt met Erwin onze rechtsboetoe snijdt naar binnen en houdt het overzicht en ziet Frank vrij staan en hij weet het net te laten bollen 3-1. DESZ op rozen. Tjaa en wat moet je dan als grensrechter als er 50 man supporters van de tegenpartij aan jouw kant staat? Uiteraard dan vier je het met die gasten.

Hierna breekt er een heel lang half uur aan voor de mannen uit Zwartsluis. De bezoekers gooien het over een andere boeg en gaan voor hun laatste kansen. Ze gooien letterlijk alles in de strijd en het wordt iets meer een vechtwedstrijd. Dit leidde ook nog tot een opstootje waarbij Frank in het voorbijlopen nog wordt nagetrapt. Dit was de scheidsrechter door de ontstane chaos aan de zijlijn ontgaan. Een aantal wilde Friezen vonden het ook nog nodig om het veld in te lopen. Gelukkig waren er ook supporters mee van hen die ze tot kalmte bedaarde. Hierdoor konden wij gelukkig door voetballen.

De spanning begon toe te nemen en onze tegenstander wist het vlaggenschip steeds verder terug te drukken. Toen viel de 3-2. Een voorzet vanaf de zijkant werd de zestien in geslingerd en verlengd tot doelpunt. De spanning was helemaal terug in de wedstrijd en Anna Sintparochie rook bloed. Alle ballen werden lang gegeven. Totdat ze nog 1 keer via de linkerkant er heel goed doorkwamen. In eerste instantie wist Jordy de inzet nog te keren maar de rebound was voor de spits van bezoekers. Maar wat nu er was al gevlagd door Johan. De scheidsrechter neemt het vlagsignaal over en het derde kan opgelucht ademhalen.

Gelukkig beschikken wij niet over de VAR bij ons in de kelderklasse want anders was het gewoon 3-3 geweest. De supporters hadden dit moment namelijk op film waaruit bleek dat de speler op moment van spelen geen buitenspel stond. De laatste minuten weet het derde goed te doorstaan en na ruim 90 min en blessuretijd vindt dhr. Wijnja het mooi geweest en fluit af.
HET VLAGGENSCHIP IS DOOR NAAR DE BEKERFINALE OP 1 JUNI.
De locatie en tegenstander zijn op moment van schrijven nog niet bekend. Maar zet deze datum alvast in jullie agenda.


PS: Creil-Bant: Wij hebben wél een geldige reden om een wedstrijd te verzetten!

Meer nieuws van DESZ 3 >

Advertentie

Bert Leistra Makelaardij Hasselt
clubsponsor Bert Leistra Makelaardij Hasselt
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams