"Meneer, wilt u de volgende keer gewoon op de bank blijven zitten?"

Auteur: Ted van Kleef.

Maandag 26 september | Na 2 gewonnen beker wedstrijden was het afgelopen zaterdag tijd voor de eerste competitiewedstrijd.

DESZ 3 staat al jaren bekend als het team dat ongemotiveerde spelers opvangt en deze weer aan het voetballen probeert te krijgen, begon het jaren geleden met die azijnzeiker uit Genemuiden (die nu zelfs aanvoerder is), het nooit ontdekte talent van Max Feenstra en een aantal Poolse jongens is het de propper van DESZ 3 (Joy) nu gelukt om Gerjan Konterman en Peter Timmerman aan de selectie toe te voegen.

Gerjan mocht gelijk in de basis starten en Peter mocht eerst even toekijken wat hem te wachten stond. Voor die andere nieuweling, onze Frank, was er ook een basisplaats weggelegd, maar we weten nog steeds niet of het een smoes was of niet, maar Frank moest zijn vriendin naar haar babyshower brengen. Dit vinden wij nog steeds een ongeloofwaardig verhaal, want welke vrouw trapt erin dat ze terug gaan naar zijn oude woonplaats in een Volkswagen up met een biertas en een voetbaltas in de auto?

Na het vinden van een scheidsrechter kon de wedstrijd tegen Olde Veste eindelijk beginnen. Zoals altijd is het volle bak op de aanval en dit resulteerde in de eerste helft zeker in tien kansen. Een aantal keren redde de keeper uitstekend, maar de meeste ballen troffen toch echt het vangnet. Toch wisten we binnen 30 minuten drie keer te scoren. De eerste kwam op naam van Gerjan uit een corner die wel een keer aan kwam. De tweede kwam op naam van Max die altijd wel een bal voor het inschieten krijgt. Het derde doelpunt was voor Lukasz, die eindelijk tot opluchting van ons het Nederlandse voetbal begint te snappen.

Als Frank ook eindelijk zijn bak Griekse Yoghurt op heeft ( is geen grap) kunnen we na een half uur 3 wissels inbrengen. Peter maakt zijn debuut en Frank heeft voor de gelegenheid zijn gouden schoenen maar aangedaan. Die Griekse yoghurt blijkt wel wonderspul te zijn, want voor de rust schiet hij de 0-4 tegen de touwen en kunnen we aan de thee.

Na rust hetzelfde spelbeeld, DESZ 3 jaagt alles af en Olde veste heeft geen schijn van kans. De 0-5, 0-6, 0-7 en de 0-8 komen allemaal op naam van Frank, wij waren niet de enigen die het egoïstische spel zat waren, ook de verdediger van Olde Veste vroeg aan hem de legendarische vraag: Wilt u de volgende keer niet gewoon op de bank blijven zitten?

Gelukkig mochten er uiteindelijk nog 3 doelpunten gemaakt worden door andere spelers, Joy tekende de 0-9 aan, Nico de 0-10 en uiteindelijk was het Roelof de toere die als een bekwame skiër dwars door het veld slalomde en de 0-11 eindstand bepaalde,

Donderdag is er weer trainen, want er is nog wel genoeg om op te oefenen, het schieten op doel en het nemen van corners is wel een aandachtspuntje. Teveel ballen verdwijnen over het doel en de vaste nemer van de corners kan beter zijn leg-day in de sportschool skippen.

Volgende week speelt het vlaggenschip om 12:00 uur op het hoofdveld tegen MSC. Wilt u deze 'talenten' aanschouwen dan bent bij deze van harte welkom.

Bijschrift foto: "FC Bal in de Bosjes"