Meiden DESZ E5G gaan vliegend van start tegen Giethoorn E2

Auteur: Een trotse fan. Foto's: 4

Zondag 15 maart | Op deze toch wel donkere en koude zaterdagmorgen betraden de meiden van DESZ E5G om 08.15 uur het terrein van DESZ. Met helaas nog wat blessures aan hun kant, hebben de trainers en leider het toch weer voor elkaar gekregen om genoeg spelers in het veld te hebben. Na een wedstrijdbespreking en een warming up, zijn de meiden er om 09.00 uur klaar voor om hun tegenstander Giethoorn E2 op het hoofd- veld te ontvangen.

Na de wedstrijd van vorige week zaterdag tegen Willemsoord, schrikken de meiden er nu helemaal niet meer van om tegen jongens te spelen. De scheidsrechter heeft nog niet afgefloten, of de eerste bal wordt door Britt Schipper in het net geschoten. Ook een tweede doelpunt liet niet lang op zich wachten, na 5 minuten staan de dames al met 2-0 voor. Hier schrikken de Gietersen toch wel van en de sfeer van het spel veranderd direct. Door de intimidatie van de tegenstander weten de dames een vrije trap in handen te krijgen. Deze wordt zonder na te denken door Britt Boerhof heel knap ingeschoten. De jongens blijven schelden en duwen en niet veel later wordt er een tweede vrije trap gegeven. Ook deze leidt weer tot een heel mooi doelpunt. Ondanks alles blijven de dames fanatiek voetballen, de heren daarentegen laten de kop een beetje hangen, wat leidt tot een korte pauze van de scheids. De toeschouwers langs het veld, staan met verbazing toe te kijken en vinden het knap hoe de scheids van deze wedstrijd, Willard Reinders, het spel weer in goede banen weet te leiden. Beide teams gaan weer verder metvoetballen! Britt Boerhof geeft een voorzet aan haar naamgenoot en deze legt hem weer in het net. De dames gaan met 4-0 de rust in!

Na de rust, beginnen de dames weer vol vertrouwen aan de tweede helft en blijven ze het spel domineren. Na 5 minuten spelen weten de dames weer een bal in het net van de tegenstander te krijgen. Ze blijven de druk opvoeren en scoren niet veel later ook het 6e , 7e en 8e doelpunt . Daniek, onze keepster van vandaag, begint het koud te krijgen in het doel en wordt door één van de toeschouwers aangemoedigd om mee te gaan voetballen. Ze heeft niets te doen en durft het dan ook wel aan om het doel te verlaten en een solo met de bal in te zetten. In korte tijd weet ze alle spelers van Giethoorn te passeren en maakt op hilarische wijze het laatste doelpunt van de wedstrijd.Een van de spelers van Giethoorn krijgt het te kwaad en wil niet meer voetballen. Aan de kant van Giethoorn zijn geen wissels meer, dus zit er niks anders op dan de wedstrijd stil te leggen. Na overleg met Miranda wordt besloten om een extra speler van E5 uit het veld te halen en zo worden de laatste minuten van de wedstrijd toch nog volgemaakt..

En dan klinkt het fluitsignaal van de scheids! Na een heftige wedstrijd, met wederom veel intimidatie, hebben dedames van DESZ E5G deze wedstrijd verdiend gewonnen met 9-0. Complimenten voor de dames en de scheids zijn hier zeker op zijn plaats!