“Marek na motorze” (Marek op de brommer)

Auteur: Max Feenstra. Foto's: 29

Maandag 15 november | Zaterdag stond de 3e bekerwedstrijd van dit seizoen op het programma. Na de winstpartijen tegen ZZVV & MSC was het de schone taak voor 3 om HZVV op te vreten. Aan de ingrediënten lag het niet zaterdag, het eerste elftal had plaats gemaakt op het hoofdveld. Er stonden zowaar wat verdwaalde supporters langs de lijn, en de fotograaf was blijven zitten na de winstpartij van de dames! “Waar moet ik gaan zitten jongens?” Nou doe maar achter de goal van de tegenstanders. Die rechtsbuiten van ons is zo rap, die krijg je anders toch niet op de foto.

Dat beide teams gemotiveerd waren en er zin in hadden was direct wel duidelijk, 4 minuten voor half 3 werd er al afgetrapt. De spanning was voelbaar op het veld, dat kwam het voetballen niet ten goede. Er werd erg onrustig gevoetbald, vuurpijlen over en weer op het middenveld en de makkelijkste ballen werden ingeleverd. Het eerste half uur leverde welgeteld 2 kansen op; 2 keer weet Marek z'n directe tegenstander voorbij te lopen, en met dezelfde gang schuift hij de bal naast de palen. Niet veel later wordt Roelof getorpedeerd, een harde sliding achterop de enkels levert een gele kaart op. HZVV 10 minuten met 10 man op het veld, direct daarna wisselt DESZ 4x. Kwam het door de wissels of door de overtalsituatie ik weet het niet, maar de rust keert terug in het team en in die 10 minuten weet Marek 2x het net te vinden. Deze wedstrijd werden we versterkt met 2 spelers van het tweede, Kelvin en Lars in het centrum van de verdediging. Dankzij deze heren zijn we niet in de problemen gekomen en konden we aan de thee met een 2-0 stand.

In de tweede helft is het de taak aan 3 om de pot dicht te houden en de wedstrijd uit te spelen. Ik zal u vast verklappen dat zijn geen taken voor ons elftal. Na de thee gaat DESZ samen met Marek op zoek naar zijn hattrick en die vindt hij, na de zoveelste versnelling schiet hij de derde van de middag binnen. Langs de kant klonk er "het is ook niet eerlijk dat jullie hem kunnen opstellen, eigenlijk moeten jullie met 10 man gaan spelen". Ja misschien is dat wel zo, maar we mogen er gewoon 11 opstellen. Dan wisselt DESZ nog eens 2x, alsof ze in een vol stadion speelden trokken ze alle aandacht naar zich toe. De wissels sjokten van het veld af en bedankten de verdwaalde supporters, het gaat Joy allemaal niet snel genoeg dus die slingert de corner maar vast voor de goal. Ook Wilco was wel klaar met het toneelstuk en besloot de bal tegen de touwen te koppen. Alleen de wedstrijdleider van deze middag was het er niet mee eens, de hoekschop moest overnieuw genomen worden. Ik ga u niet vertellen wat er met deze corner gebeurde, niet omdat ik dat niet wil maar gewoon omdat ik het niet meer weet.

Daarna stoppen we met voetballen, tijd om wat spanning terug te brengen in de wedstrijd. Eens kijken wat HZVV kan, zij hebben tenslotte ook al 2 wedstrijden gewonnen. En een beetje voetballen konden ze wel hoor, natuurlijk waren wij al gestopt met voetballen. Maar ze weten toch nog wat kansen bij elkaar te spelen, een hoge bal in de 16 en een vogelvrije spits betekent 3-1. Niet veel later is het de ingevallen linksbuiten die begint aan een rush. Via wat gefrommel en een flink portie doorzettingsvermogen weet hij wederom een vogelvrije spits te bedienen, die op zijn beurt Kamil volkomen kansloos laat. 3-2 met nog 12 minuten reguliere speeltijd op de klok, nu is het echt zaak om de pot dicht te houden. Een verdediger van de tegenstanders helpt ons hier een handje mee, na de zoveelste keer commentaar te leveren op de arbiter ziet hij ook de gele kaart. Met deze overtalsituatie geeft 3 niks meer weg, zelfs niet na 5 minuten blessuretijd.

Ik wil iedereen graag bedanken die denkt bijgedragen te hebben aan deze fantastische middag! Volgende week spelen we weer voor de competitie uit op de Belt. Helaas zonder supporters maar we zullen ons uiterste best doen om de 3 punten op te halen.