Magere overwinning voor DESZ 2

Auteur: Luke O'Dowd.

Dinsdag 7 september | Afgelopen zaterdag stond voor de selectie van DESZ 2 de eerste bekerwedstrijd op het programma. Door enkele vriendschappelijke overwinningen kende het team een goede voorbereiding voor het aankomende seizoen. In de groepsfase van het bekertoernooi is het team ingedeeld bij Urk, Olympia’28 en Creil-Bant. Laatstgenoemde was om 12.15 uur de eerste tegenstander die DESZ zou treffen.

Terwijl het zonnetje lekker scheen en de temperatuur zeer aangenaam was, werd er, onder leiding van scheidsrechter Veldhuizen, afgetrapt op Sportpark Cingellanden. Terwijl de mannen van DESZ 2 nog aan het acclimatiseren waren werden ze overrompeld door een soort blitzkrieg-aanval van de tegenstander. Het is de linksback van Creil-Bant die ruimte weet te vinden aan de zijkant om op te stomen. Met een fraaie voorzet weet hij de spits van Creil-Bant te bedienen, waardoor DESZ binnen de minuut al op achterstand komt te staan.

Na deze vroege tegengoal heeft DESZ even tijd nodig om zich te herpakken. Naarmate de tijd verstrijkt weet DESZ steeds beter zijn draai te vinden. Halverwege de eerste helft ontvangt Hans de Boer de bal op randje 16 uit een scrimmage. Zonder te twijfelen haalt hij uit en werkt de bal over de keeper heen. De bal raakt echter de onderkant van de lat en stuitert vanaf de lijn, of erachter, het doel weer uit. Waar veel spelers van DESZ hoorbaar laten weten dat de bal al over de lijn is geweest, is het de spits Raoel Krabbe die adequaat reageert en de bal in tweede instantie tegen de netten schiet. De gelijkmaker is er.

De gelijkmaker blijkt vrijwel gelijk het kantelpunt in de wedstrijd. Snel na de 1-1 komt DESZ in balbezit en weet via een mooie opening Ronny Bakker te bereiken. Deze controleert de bal behendig en heeft vrijwel gelijk oog voor de meegelopen Matz Hekman. Een simpele pass voor de keeper langs resulteert er dan ook in dat de 2-1 wordt gemaakt. Een goal uit het boekje, en eentje die we hopelijk nog vaker gaan zien dit seizoen.

In de rust was het tijd voor de opening van de vernieuwde DESZ-kantine waar veel animo voor was. Helaas is dat vrijwel het enige noemenswaardige wat er na de eerste helft is gebeurd. Ondanks enkele speldenprikjes van beide kanten wist geen van de teams tot levensgrote kansen te komen. De tweede helft eindigt zo ook als hij begon, in een 2-1 stand.

Al met al doet DESZ 2 goede zaken in het bekertoernooi en richt het de blik op het tweede elftal van Olympia'28, wat ons aankomende zaterdag om 13.00 uur ontvangt in Hasselt. Graag tot daar!