Nieuws

Maak kennis met DESZ VR1

Bekijk alle foto's!
Auteur: Staf. Foto's: 5

Dinsdag 10 september | 14:30 uur; De scheidsrechter fluit voor de aftrap welke door Olympia'28 wordt genomen. DESZ probeert gelijk druk te zetten, waardoor de buren uit Hasselt zich geen houding weten te geven. Ook DESZ vliegt over het veld en houdt hierin niet altijd het overzicht. Slordig balverlies zorgt ervoor dat Olympia de score kan openen, een mooi schot van afstand van de spits van Olympia zorgt voor de 0-1. Zure gezichten aan de kant van DESZ. Hierna neemt DESZ het heft in eigen handen en loopt over Olympia heen. Ruststand 7-1. De tweede helft gaat DESZ hiermee verder en zorgt voor een grote eindstand op het scorebord: 20-1. Met deze score is er goed zaken gedaan voor de laatste bekerwedstrijd tegen Rouveen. Met een doelsaldo van +1 hebben de dames genoeg aan een gelijkspel om door te gaan in de beker.

BELANGRIJK NIEUWS!

Wij mogen Roland van Zanten voorstellen. Roland gaat de uitdaging aan om ons te leiden aankomend seizoen. Wij kijken uit naar de samenwerking.

Naast een leider hebben een aantal vertrouwde gezichten DESZ weer gevonden. Ook hebben een aantal speelsters uit Klooster de weg gevonden naar DESZ. Eens zien waar het vrouwen team uit bestaat;

Om te beginnen bij onze keeper Ilse Bregman; sinds een aantal jaren de doelvrouw bij DESZ. Als jongeling in het team moet ze samen met de verdediging ervoor zorgen het doel schoon te houden een mooie uitdaging waar Ilse dan ook vol voor gaat.

In de verdediging heeft onze nieuwe coach diverse mogelijkheden. Zo hebben we Gaby Giethoorn, sinds vorig jaar speelster van VR1. Naast voetballen is ze druk met Hart voor Hapjes, haar eigen bedrijf. Ook te vinden in de verdediging is Lisa Plette. De uit Wilsum afkomstige verdediger weet er altijd voor te zorgen dat de aanvallers het lastig hebben. De van Olympia overgekomen Iris Dijkslag weet menig aanvaller het leven zuur te maken door haar snelheid. Hiernaast hebben we Renee van Wieren, een felle verdediger die inmiddels ook al heel wat jaren bij DESZ actief is. Tot slot is ook Jacqueline Mastebroek weer terug op het oude nest. Ze heeft ervaring opgedaan in Meppel, maar vond het weer tijd voor een nieuwe uitdaging. Hopelijk kan ze met haar opgedane ervaring DESZ weer een nieuwe impuls geven.

Het middenveld. Nieuwkomer Sylvia Wind overgekomen van VHK kan hier haar energie wel kwijt. Sylvia is multifunctioneel inzetbaar en ook keepen is voor haar geen probleem. Ook Julia Dekker is weer inzetbaar op het middenveld. Vorig jaar weinig gespeeld door een blessure. Julia moet met haar snelheid ervoor zorgen dat ze de spitsen kan ondersteunen. Dan hebben we ook nog Esmee Stam. Vorig jaar nog spelend bij VHK MO19 en meldde zich op de laatste dag bij DESZ. Weer terug op het veld is Patricia van Zanten, de grootste Oranjeleeuwinnen-fan binnen ons team. Ze heeft heel Frankrijk afgereisd om de Leeuwinnen aan te moedigen. Nu mag Patricia op het middenveld laten zien wat ze in petto heeft.

Weer een linie naar voren hebben we nog een nieuweling. Onze rappe Jellien Tukker wist al gauw te imponeren met haar snelheid. Geholpen door Iris Dekker die met haar balbehendigheid menig tegenstander uitkapt en er voorbij gaat. Dan hebben we nog speler die van een kruisbandblessure is hersteld en er nu weer vol voor gaat, namelijk Mari-José Ellen. Ook Mari-José is een echte Oranjefan en volgt samen met teamgenoot Miranda van Es het Nederlands elftal op de voet. Miranda inmiddels al 25 jaar spelend bij de club is de oudste van het stel. Haar ervaring probeert ze dan ook over te brengen aan haar teamgenoten.

Last but not least; onze geblesseerde Melissa Beens. in juni geopereerd aan haar kruisband. Melissa zit midden in haar revalidatie en zal dan ook bij trainingen regelmatig rondjes aan het lopen zijn om het veld.

Wees sociaal en deel

Meer nieuws van DESZ VR1 >

Advertentie

Bert Leistra Makelaardij
clubsponsor Bert Leistra Makelaardij
Twitter
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 2J klasse
  • 27 teams