Nieuws

Lol in het spelletje

Bekijk alle foto's!
Auteur: Gerrit van Leusen. Foto's: 12

Zondag 14 februari | ​Zaterdag 6 februari was het oefenen tegen buurgemeente Hasselt, Olympia B2, een 3e klasser Oost. Daniel is definitief over gestapt naar de B1 selectie, wat de spoeling dun maakt. Lars en Frank gingen mee vanuit de C-junioren en waren een welkome aanvulling op de toch al magere B2 selectie, totaal 12 man. Olympia B2 daarentegen imponeerde met een zeventien tellende groep en daarmee de mogelijkheid om conditioneel DESZ stuk te laten lopen. Dit fenomeen is ons niet vreemd en begint langzamerhand wat te irriteren.

Zaterdag 6 februari was het oefenen tegen buurgemeente Hasselt, Olympia B2, een 3e klasser Oost. Daniel is definitief over gestapt naar de B1 selectie, wat de spoeling dun maakt. Lars en Frank gingen mee vanuit de C-junioren en waren een welkome aanvulling op de toch al magere B2 selectie, totaal 12 man. Olympia B2 daarentegen imponeerde met een zeventien tellende groep en daarmee de mogelijkheid om conditioneel DESZ stuk te laten lopen. Dit fenomeen is ons niet vreemd en begint langzamerhand wat te irriteren.

Al met al had de groep zin in een lekkere pot voetbal, het was al weer een tijdje geleden. Op papier en qua aantallen was Olympia sterk favoriet. Dat was FC Den Bosch ook tegen de amateurs topklasser VVSB. Olympia begon zoals verwacht sterk en was grotendeels op de helft van DESZ te vinden. Verdedigend is DESZ gewoon sterk en ze werden dan ook niet overlopen. Olympia probeerde met snelle aanvallen over de vleugels de bal voor het doel van DESZ te krijgen. Door te storen met een paar typische Ralph acties, en de slidings van Jurgen werd menig aanval afgeslagen en niet echt gevaarlijk in het zestienmetergebied.

Zoals op elk niveau te zien is, gebeurde ook hier. De tegenpartij blijft druk houden en DESZ krijgt de bal niet goed weg, dan komen er kansen. Ook nu was dat het geval. Conditioneel begon het op te breken terwijl Olympia veelvuldig door wisselde. Ook de concentratie nam af en daarmee kon de thuisploeg dit afstraffen door een aantal keren te scoren voor het rustsignaal.

DESZ kreeg ook opgelegde kansen en serieus de mogelijkheid om te scoren. Lars schoot op doel, maar vond een eigen speler in het schootsveld waardoor de bal afketste en naast ging. Gisbert verzuimde in vrije scoringspositie de bal vanaf 5 meter te plaatsen en schoot in de handen van de keeper. Dit had zomaar een andere wedstrijd kunnen worden. Nu was het eigenlijk met de rust al beslist.

De tweede helft was een kopie van de eerste helft. Veel aanvallen van Olympia, de verdediging van DESZ die goed stond en af en toe een steek liet vallen met een tegendoelpunt als gevolg. Spaarzame uitbraken van DESZ, die de daadkracht voorin mist en geen vuist kon maken.

De aansporingen en verwijten van keeper en aanvoerder Sem werden naar mate de tweede helft vorderde krachtiger richting medespelers, met een antwoord van Olympia die de mond van Sem wist te snoeren door hem met een fraai boogballetje te verschalken. En het was stil, te ver voor het doel, een koekje van eigen deeg. Het verlossende fluitsignaal volgde……

Met de huidige selectie is elke wedstrijd weer een uitputtingsslag. Daarbij spelen aantallen en kwaliteit een belangrijke rol. We zien uit naar de komende competitie, de wil om te winnen is er. Een mooie groep die lol hebben in het spelletje, en dat neemt niemand ze af. Ook Olympia niet.

Advertentie

Active Creations Zwartsluis
websitesponsor Active Creations Zwartsluis
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams