Leerzame eerste oefenweek voor DESZ 2

Auteur: Wesley Volken. Foto's: 10

Maandag 24 augustus | Na 3 trainingen in de eerste week stonden er afgelopen week twee oefenwedstrijden op het programma. Met een 6-2 overwinning op SVBS’69 1 en een 1-2 nederlaag tegen Bergentheim 2 was het een week met wisselende resultaten.

Met een aantal versterkingen ten opzichte van vorig seizoen werd er vorige week dinsdagavond om 20.00 uur voor het eerst afgetrapt op het nieuwe kunstgras op het hoofdveld.

Voor een leuk aantal toeschouwers kwamen we wat moeilijk in ons spel, met name door het felle druk zetten van SVBS. Uiteindelijk kwamen we na een half uur spelen toch op voorsprong.

Goed doorzetten van Max van Dijk over de linkerflank zorgde er voor dat Wesley via de binnenkant van de paal voor het 1e doelpunt van het seizoen kon zorgen: 1-0.

Na een lichte overtreding op randje 16 zorgde Raymond de Jonge met een uitstekende vrije trap voor de gelijkmaker, al konden de massaal afgereisde Beltigers hier maar kort van genieten. Jarno zag op slag van rust ruimte achter de verdediging en zette Ronny met een afgemeten pass oog in oog met de doelman. Deze kwam iets te laat uit waardoor Ronny over hem heen kon koppen: 2-1.

Na rust een vrij rommelig spelbeeld, waar we wel de bovenliggende partij bleven, maar niet echt lekker aan het voetballen kwamen. Uiteindelijk trokken we de wedstrijd wel vrij gemakkelijk naar ons toe toen de ruimtes op het veld groter werden in de slotfase. Ronny maakte er nog 3 bij en Wesley benutte een penalty, SVBS'69 deed ook nog iets terug op de counter: 6-2.

Al met al een nuttige oefenwedstrijd waarin iedereen minuten heeft gemaakt en waarin we veel tot aanvallen kwamen.

Zaterdag traden we aan tegen Bergentheim 2, op een, op het eerste eerste oog, goed bespeelbaar veld 3. Echter gooide het weer kort voor aanvang en in de beginfase roet in het eten: Een aantal flinke hoosbuien maakten het veld erg zwaar en op sommige plekken lastig bespeelbaar.

De wedstrijd was niet om over naar huis te schrijven. Er was te weinig beweging in balbezit, de tegenstander hield de linies kort op elkaar en we hadden te weinig diepgang om daar van te profiteren. We gingen wel met een voorsprong de rust in: Een uitbraak van Ronny na wederom een goede pass van Jarno zorgde voor een 1-0 ruststand.

Na rust gingen we niet beter voetballen maar creƫerden we wel meer kansen. Het vizier stond echter niet zo scherp als afgelopen dinsdag, het lukte onze voorwaartsen niet om de voorsprong uit te breiden. In de slotfase sloeg de vermoeidheid toe en gingen we te ver uit elkaar lopen.

We wilden nog wel aanvallen maar verdedigen konden we niet meer opbrengen. Hiervoor kregen we het deksel terecht op de neus. Bergentheim, dat nog niet verder was gekomen dan een paar speldenprikjes, sloeg vanuit het niets 2 keer toe en pakte de voorsprong en daarmee ook de overwinning.

Voor ons een zeer onnodige maar ook zeer leerzame nederlaag, die we mee kunnen nemen naar de komende bekerwedstrijden.

De beker begint voor ons a.s. zaterdag met een thuiswedstrijd tegen Creil/Bant 2, om 12.15 uur, graag tot dan!