Laat mij maar even, aldus een speler van DESZ 3

Auteur: Dokter.

Dinsdag 24 oktober | Aanvalsleider van DESZ 3 houdt gedachtegang vast en is belangrijk in de 2-1 zege op Nagele 2 of 1 of A1 of o19 of… zo.

Afgelopen zaterdag speelde DESZ 3 wederom een thuiswedstrijd op de Cingellanden om 14.30 uur. De tegenstander van het team uit (Café) de Sluus was Nagele 2. Als men vooraf naar de ranglijst keek dan zou het een tegenstander zijn die te kloppen was. Het scoutingapparaat van de Sluzigers had echter al wel ontdekt dat de ploeg nog wel eens aangevuld kon worden met talenten uit het vlaggenschip van de gasten uit de polder daar dat team vrij was deze zaterdag. Extra scherpte was wel gewenst en dus besloot een ruim deel van de selectie daar voor te zorgen door deel te nemen aan de bokkentocht de avond voor de wedstrijd. Een prima besluit blijkt achteraf.

Terwijl trainer/coach Henrick Beens nog op zijn retour is van een zakenreis naar Slowakije besluit scheidsrechter Veldhuizen op zijn fluit te blazen voor de aftrap. De 11 uit Zwartsluis beginnen de wedstrijd met pressie waardoor de gasten al gauw de bal inleveren. Wat volgt is een lange bal van goalie Jordy 'Balle' Elfring op de Dokter. De bal valt perfect achter de verdediging waardoor de eerste kans kan ontstaan. Een bal breed op de goed in positie lopende Max Feenstra volgt en die dacht natuurlijk: "laat mij maar even". Boem!!! Binnen een minuut maakt de sluwe Maxi de 1-0. Wederom een bliksemstart van DESZ 3. Ongekende klasse bij Feenstra. Gelukkig blijft de transfermarkt nog gesloten tot 1 januari.

De gasten mogen voordat het besef er was dat de wedstrijd al begonnen was wederom aftrappen, alleen ditmaal met knikkende knieën. Ook zij wisten dat onze Maxi het hier niet bij zou laten.

DESZ ging net als vorige week op jacht naar een vroege beslissing. Vooral omdat de angst was dat wanneer de gasten aan voetballen toekwamen het ook nog wel eens een verrekt moeilijke middag kon gaan worden.

De combinaties werden door de pro actieve houding van alle 11 Sluzigers dan ook makkelijk gevonden en geloof het of niet, maar Maxi legde 5 minuten later zijn tweede en laatste van de middag al in de netten. In de 6e minuut was het geen toeval maar kunde wat het talent liet zien. 2-0 voor en DESZ op rozen.

Dat de teller op 2 bleef steken was na het eerste half uur niet verwacht, maar na twee doelpunten werd er door de rood-witten niet meer gescoord. Na ongeveer 30 minuten spelen kregen de gasten het betere van het spel. Toch werd de rust gehaald met een 2-0 voorsprong. Dat was een mooi moment om tactisch het een en ander te wijzigen. Waarnemende coach Bakkie gooide er een staaltje voetbalgogme tegenaan en weet er voor te zorgen dat de overwinning veilig gesteld wordt. Dat ging niet zonder slag of stoot, maar met de hakken over de sloot.

Vlak na rust weet Nagele 1/2/A1/019 namelijk de aansluitingstreffer te maken. Het mag gezegd worden dat dit gebeurde door het opzetten en afronden van een mooie aanval over een aantal schijven. Spits 'Troelebossie' weet de fraaie aanval zakelijk af te sluiten met een schuiver in de hoek. 47ste minuut, 2-1.

In het vervolg van de wedstrijd weten de gasten nog een paar mooie aanvallen op te zetten maar is het goalie Balle die zichzelf Man of the Match maakt. Verscheiden een-op-een situaties weet hij winnend af te sluiten en zelfs een Roberto Carlosje van 30 meter tikt hij speels over de lat. Tussendoor verzuimen zijn teamgenoten om de wedstrijd in het slot te gooien waardoor het de laatste 5 minuten toch nog even billen knijpen werd voor de thuisploeg.

Enfin, al met al worden de 3 punten toch in eigen huis gehouden en wordt de koppositie verstevigd met 15 punten uit 5 wedstrijden. Een prima start van de competitie.

Volgende week kan de borst nat gemaakt worden voor een confrontatie met de buren. Dan staat de uitwedstrijd naar Rouveen op het programma.