Krappe overwinning dames 1

Auteur: Iris Dekker.

Vrijdag 4 oktober | Woensdag 2 oktober - Vandaag stond de wedstrijd tegen Edon op de planning. Bij aankomst lag er wat leuks voor de dames klaar, namelijk nieuwe trainingspakken! Dank aan onze sponsoren! Met een frisse blik begon DESZ gemotiveerd aan de eerste helft van de wedstrijd.

Enkele minuten nadat de scheids de wedstrijd liet starten, zette DESZ een mooie actie op. Met een geplaatst schot langs de keeper heen schoot Imogen de 1-0 binnen. Niet veel later kwam Edon langs onze achterhoede en scoorde de gelijkmaker, 1-1. Hierna viel de wedstrijd wat stil, de bal ging wat heen en weer en aan beide kanten was er geen sprake van dreiging. Tot laat in de eerste helft, de keeper van Edon maakte een foutje en schoot de bal recht in de voeten van Jellien. Jellien wist deze kans helaas niet te benutten.

Ruststand: 1-1

DESZ begon wat rumoerig aan de tweede helft. Er was sprake van enkele akkevietjes met betrekking tot de scheidsrechter. Dit betaalde zich later uit in een gele kaart voor onze doelvrouw, die 10 minuten naar de kant moest hierdoor.

Niet veel later raakte jellien geblesseerd, en zou in eerste instantie met de brancard het veld afgetild worden. Dit vond ze zelf echter niet nodig en hinkte met twee teamgenoten richting het kleedkamercomplex. Gelukkig beschikte DESZ over wat leenspelers en kon haar plek opgevuld worden. Na een tijdje stil te hebben gestaan rolde de bal weer. Onze keeper was inmiddels teruggekeerd in het veld. DESZ raapte wat moed bij elkaar en kwamen steeds dichterbij het doel. Een vrije trap van jacqueline zorgde voor een mooie bal in de zestien, daardoor kreeg Miranda een kopkans. Deze benutte ze, 2-1. Deze stand was genoeg voor drie punten en DESZ trok zich weer wat terug. Totdat een snelle aanvaller van de tegenstander loskwam van onze verdediging voorbij liep, zo ook de keepster, 2-2.

Er moest nu nog echt wel wat gebeuren wilde DESZ de drie punten over de streep trekken. Na wat kleine kansjes, creƫerde DESZ een scoringskans. Miranda plaatst de bal vanaf de zijkant, randje zestien, prachtig over de keeper heen in de verre hoek, 3-2.

Het enige wat DESZ nu nog te doen stond, was deze wedstrijd met de huidige stand uit te spelen. Dit lukte ze, en zo eindigde dit duel in een overwinning voor DESZ. Hiermee zijn ook de eerste 3 competitiepunten binnen.

Eindsstand: 3-2