Nieuws

Koploper DESZ JO13-2 verdienen een hoofdveld van formaat

Bekijk alle foto's!
Auteur: Rene Bakker. Foto's: 11

Dinsdag 13 maart | Op papier op voorhand al vroeg een topper al is er niet veel te zeggen als er nog maar 1 wedstrijd gespeeld is. Vanwege het opleiden ook helemaal geen issue, maar het maakt de competitieve strijd uiteraard wel uitnodigend.

DESZ JO13-2 is in de winterstop een klasse lager gaan spelen. Dit kwam door een moeizame start en door een te late inhaalrace… Jammer want nu achteraf gezien is het zonde dat we uit de uitdagende en sterkere competitie zijn gezet vanwege tegenvallende resultaten. Maar ergens ook eigen schuld.

Dit neemt niet weg dat we een uitdaging rijker zijn: zo goed mogelijk presteren in deze klasse en dat kon vandaag tegen een ploeg die de 1e wedstrijd net als wij zegevierde. Rond de klok van 10 uur vertrokken we vanaf De Cingellanden richting Raalte. Rohda verraste ons bij aankomst doordat we mochten voetballen op een geweldige kunstgrasmat en wel op het hoofdveld. Wie wil dat niet als niet standaardelftal? Omkleden mochten we onder de tribune, maar dat viel wat tegen. Het leken wel barakken. Maar goed, dat mocht de pret niet drukken.

Rond 11.00 uur stonden we de 1e ballen over te passen en voor we het wisten ging de bal echt rollen om 11.30 uur. De 1e 10 minuten gingen we goed van start en dit resulteerde eigenlijk direct al in goede kansen. Veel Sluziger ouders stonden heerlijk te genieten van het zonnetje achter het vijandelijke doel en eigenlijk verzuimden we om snel tot scoren te komen. De tegenstander was zich direct bewust dat er vandaag niet veel te halen viel tegen een sterkere tegenstander. Het was Jorit die middels een prima aanval een mooie en bekeken goal maakte. Daarna volgt een periode waarin slordigheden en miscommunicatie elkaar eenvoudig opvolgden. Het leek of iedereen wel eventjes dacht om te kunnen genieten van de zon en niet al te veel inspanning te leveren tegen een team wat net als wij in opbouw is: jong, klein maar 1 groot verschil: minder voetbal dan DESZ.

DESZ probeerde gauw aan alle slimme en snelle kleine uitbraken van diens tegenstander een einde te maken en Tijmen en Damian Oosterkamp maakten voor rust al gauw een eind aan de gele armada. Rust….. beide coaches waren niet erg onder de indruk geraakt van het spel van hun pupillen. De eerder aangegeven collectieve problemen werden middels vele voorbeelden tentoon gesteld en de heren en dame konden niet anders dan dit beamen en beter beloven.

De tweede helft werd eigenlijk een kopie van de 1e maar er werd wel meer gescoord dan in het 1e bedrijf. Bij vlagen zagen we mooie uitgespeelde kansen uitmonden in doelpunten. Sommigen riepen nog op om wat te doen aan het doelsaldo, maar na de 4 doelpunten van Tijmen, Janniek, Janniek en nogmaals Tijmen werd de einduitslag maar 0-7. Vooraf hadden we daar zeker voor getekend, maar het spel van DESZ JO-13-2 was niet erg best en een ieder die rond 12.15 uur van het geweldige veld ging met een rood shirt was zich daar ook van bewust.

Maar goed, de 3 punten, de zon, het plezier en de gevoel van het spelen op een masterveld met grote tribune ging mee terug naar Zwartsluis… op naar volgende week waar weer een nieuwe tegenstander zal azen op een misstap van de inmiddels trotse koploper

Advertentie

Active Creations Zwartsluis
websitesponsor Active Creations Zwartsluis
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams