​Knotsgek gelijkspel DESZ

Auteur: Remco Lachenal. Foto's: 66

Zondag 27 augustus | OOSTERWOLDE – Het vlaggenschip van DESZ heeft het tweede oefenduel van de voorbereiding niet in winst om weten te zetten. In de uitwedstrijd tegen De Griffioen leken de rood-witten lange tijd wel op de goede weg. Voor rust scoorden zij namelijk vier keer, terwijl de thuisploeg slechts twee maal trefzeker was. Na de theepauze was het scoreverloop echter andersom: 6-6.

Na een krap kwartier spelen kwamen de bezoekers op voorsprong. Een indraaiende vrije trap van Karlo Naberman werd door Ronny Bakker verlengd tot voorbij de doelman van de thuisploeg: 0-1. Vier minuten hierna kwam De Griffioen weer op gelijke hoogte. Een vrije trap werd op mooie wijze tegen de netten gekruld: 1-1.

Tien minuten later kwamen de Sluzigers weer op voorsprong. Hierbij kreeg de ploeg wel hulp van de gastheren. Een verdediger ramde het leer namelijk via de keeper in zijn eigen doel: 1-2. Dimitri Kamerling verdubbelde kort hierna de marge. Vanaf de rand van het zestienmetergebied schoot hij het speeltuig tegen de touwen: 1-3.

Het duurde vervolgens niet lang voordat de gastheren weer wat terug deden. Na een knappe aanval over de rechterzijde kon de bal van dichtbij binnen worden gewerkt: 2-3. Dit bleek niet de laatste treffer van het eerste bedrijf. Namens DESZ bepaalde Naberman de ruststand: 2-4.

Al gauw na het eerste fluitsignaal van de tweede helft verkleinde De Griffioen de marge opnieuw: 3-4. Drie minuten later kwam de thuisploeg zelfs op gelijke hoogte. Commentaar op de leiding werd bestraft met een indirecte vrije trap in het rood-witte penaltygebied. Vanaf een meter of tien werd het leer via de lat tegen het net geramd: 4-4.

Zo'n tien minuten later was het andermaal raak voor de gastheren. De voorsprong was hierdoor voor het eerst een feit: 5-4. Even zo gauw was ook DESZ weer trefzeker. Een handsbal binnen het zestienmetergebied van De Griffioen werd bestraft met een penalty. Naberman eiste deze op en schoof zijn tweede van de middag binnen: 5-5.

Enkele minuten hierna was het opnieuw raak aan de andere zijde van het veld: 6-5. Toch was het slotakkoord voor de Sluzigers. De scheidsrechter kende hen andermaal een strafschop toe, welke wederom door Naberman werd opgeëist. De linkspoot faalde niet: 6-6. Dit was tevens de eindstand.

Volgende week speelt DESZ haar eerste bekerwedstrijd. Thuis is Alcides de tegenstander. Aanvang: 17.00 uur, sportpark De Cingellanden.