​Knappe overwinning van DESZ JO13-1 op VSCO'61 JO13-1!

Auteur: Irma van de Vegte.

Zondag 1 oktober | Zaterdag 30-09-2017, om 08.45 uur vertrekken we vanaf Zwartsluis naar Oosterwolde, we zijn ruim vertegenwoordigd qua toeschouwers en dat is natuurlijk altijd lekker voor de spelers. Ze spelen op veld 4, een natuurgrasveld mooi gelegen tussen de bomen.

De wedstrijd start om 10.00 uur en meteen gaat DESZ voortvarend van start. Ze voeren de druk meteen op en spelen constant op de helft van de tegenstander. Het is dan ook maar even of Mark kan van afstand al een schot op het doel doen.

VSCO moet alle zeilen bijzetten en een speler merkt dat hij te kort komt in loopvermogen, dan maar het shirt van je tegenstander vastpakken om te zorgen dat hij er niet vandoor gaat. De scheidsrechter ziet dit ook en trekt de gele kaart, de speler kan het veld verlaten voor de komende 5 minuten. DESZ mag vanaf dat punt een vrije trap nemen en het is Mark die achter de bal gaat staan, via een knappe voorzet richting goal is het Janick die de bal keurig binnen schiet 0-1.

Er volgen nu nog een aantal fraaie acties van DESZ, Leander schiet op het doel, helaas net naast. We zien mooi combinatie voetbal en het loopt allemaal lekker voor DESZ. Een pass van Leander op Brit zorgt dat Brit de 0-2 binnen schiet. Ook Kyan krijgt een kans om een schot op doel te doen, deze gaat er helaas niet in. Kort daarna is het Gijs die de bal goed op de schoen krijgt en hij schiet de bal keurig binnen, helaas was er al een vlag voor buitenspel gegeven, waardoor dit doelpunt niet mee telt. Natuurlijk zijn er in de eerste helft ook kansen voor VSCO om dicht bij een doelpunt te komen, maar door knap werk van de verdediging en keeper Sem gaan we de rust in met een stand van 0-2.

Na de pauze start DESZ met 4 nieuwe spelers in het veld. VSCO heeft het veld in de rust niet verlaten en heeft duidelijke instructies gekregen waardoor we zien dat ze behoorlijk de druk gaan opvoeren. DESZ heeft het nu dan ook duidelijk moeilijk en het is alle mannen en vrouwen bijzetten qua verdediging. Helaas voor DESZ valt er dan ook al snel een tegendoelpunt 1-2.

Nu moet DESZ er vol tegen aan. Brit schiet de bal een keer over en daarna ontstaat een spannend moment als de bal richting Sem gaat. Hij kiest ervoor om het voetballend op te lossen en de verdediging staat intussen in het goal om de plek van Sem over te nemen. Met veel geluk gaat de bal er dan ook niet in. Voor de toeschouwers toch een moment van een hogere hartslag. Het is Rick vanaf de rechterkant die de bal knap voorgeeft waarop Janick zijn tweede doelpunt van de dag kan maken. 1-3.

Weer is het een speler van VSCO die aan het shirt gaat hangen, de scheidsrechter fluit hier dan ook terecht voor en vanaf dat punt mag DESZ weer een vrije trap nemen. Mark draait de bal knap in de rechterbovenhoek maar de keeper van VSCO tikt hem met zijn vingertoppen er toch nog uit. DESZ ruikt dat er nog een doelpunt in moet zitten en jawel het is wederom Jannick die raak schiet 1-4. Dit is dan ook de eindstand en met een goed gevoel verlaten wij sportpark De Heughte om weer huiswaarts te keren.