Knappe eerste winst JO 13-1 naar de winterstop

Auteur: Irma van de Vegte. Foto's: 2

Maandag 12 maart | Zaterdag 10 maart 2018, om 08.45 uur verzamelen we ons bij DESZ voor de eerste wedstrijd na de winterstop. Vandaag staat WHC op het programma.

Om 10.00 uur start de wedstrijd in Wezep en voor de toeschouwers is het prima toeven langs de lijn, een eerste zonnetje komt door. De eerste helft, daar kunnen we kort over zijn. Continue staat DESZ onder druk, er wordt te ver van de man gespeeld, en het is dan ook maar even of Wezep scoort. 1-0. Er volgen nog meer aanvallen van Wezep maar gelukkig is daar Sem die weet te voorkomen dat Wezep nogmaals kan scoren. Na gevaarlijk spel op Kyan, krijgt DESZ een vrije trap, Mark gaat achter de bal staan. Voor zijn doen schiet hij de bal zacht in en de keeper van Wezep heeft met deze bal dan ook geen moeite. Na 20 minuten worden de 3 wissels ingebracht, nadat iedereen weer op zijn plek staat, komt de bal mooi voor de voeten van Victor. Hij bedenkt zich geen moment, en raak!! 1-1.

Een paar minuten later is het rust. Spelers en staf blijven op het veld, na de nodige tips en adviezen van Albert Jan en Wesley gaat daarna de tweede helft van start. Het is nu afwachten wie de tweede treffer gaat maken want dat zal waarschijnlijk ook de winnaar van deze dag worden. Er volgen nu een aantal kansen voor DESZ. Na 15 minuten spelen worden de wissels weer ingebracht. Via een mooie actie van Kyan op Robin volgt dan de verlossende 1-2. Je ziet dat DESZ vertrouwen krijgt, en kort hierna is het Robin die een bal afgeeft op Kyan, waarna hij de 1-3 maakt. Dit is ook de eindstand van deze eerste wedstrijd van deze seizoenshelft. Volgende week thuis tegen CSV.