Nieuws

Killersmentaliteit

Auteur: Gerrit van Leusen.

Woensdag 14 oktober | Hoe het voelt om te scoren in de 2e minuut van de wedstrijd hoef je Desz B2 niet meer te vertellen, om een tegendoelpunt in de 2e minuut te incasseren evenmin. Dat gebeurde in het duel tegen SVN’69. Door knullig verdedigen en een verkeerde inschatting van Sem was de toon van de wedstrijd snel gezet. Tegen jezelf voetballen was een feit en zichtbaar met name gedurende de eerste helft. Was het slecht? Nee, we kwamen zoals wel vaker net iets te kort.. De pass die net niet aan komt, net een tel of stap te laat en je creëert een gevecht tegen jezelf die lastig te overwinnen is. Die mening werd ook gedeeld door de coach van SVN’69

Daniel en Ralph konden alleen de 1e helft meespelen. Maaike Kats en Lars Visscher waren de alom gewaardeerde versterkingen binnen de groep en hebben zich prima geweerd.

In voetballend opzicht was SVN'69 de betere ploeg. Toch kon DESZ veel aanvallen afslaan met veel inzet en doorzettingsvermogen. Een structureel probleem is de aansluiting met de voorhoede. Voetballers die een actie kunnen maken en dreiging uitstralen en zoals eerder gezegd het missen van een echte spits die op de juiste plaats staat, een goaltjesdief. Je hebt als leider/trainer wel eens wat te wensen.

Dat doet niets af van de sfeer en de vechtlust binnen de groep. Dat hebben ze laten zien. Natuurlijk gaan de koppies even naar beneden na zo'n snelle tegengoal en is de teleurstelling af te lezen van de gezichten. Met een ruststand van 0-2 en het missen van Ralph en Daniel in de 2e helft zou je verwachten dat de uitslag verder in het nadeel van Desz zou uitvallen. Niets is minder waar. DESZ gaf zich niet gewonnen en maakte het SVN'69 erg moeilijk.

Ondanks dat de gasten het bleven proberen, werden er harde duels gestreden om de bal ver van het doel van Sem te houden. Echt gevaarlijk is SVN'69 dan ook niet geworden. Hier was wel een killersmentaliteit voor nodig met Mitchel, Jeroen en Brain voorop. Voor hen golden de wetten van de jungle, trokken de rest mee in het spektakel en hielden de stand op 0-2. Een prestatie en een verdiend compliment aan de hele groep, die niets meer te verliezen had, behalve SVN'69 het moeilijk maken. Dat lukte met de nodige soms harde overtredingen. Nu hoeft hard niet gemeen te zijn. DESZ speelde hard en maakte overtredingen, maar niet gemeen, wel tactisch. Ook de geterde Xavier moest na de nodige overtredingen en massaal appelleren van SVN'69 een gele kaart incasseren, gelijk gevolgd door een tweede domme gele en daarmee rode kaart als gevolg van onnodig commentaar op de leiding. Het is te makkelijk om te zeggen in het heetst van de strijd “dat hoort erbij", maar bovenaan staat respect voor je medevoetballers en leiding. Dat is een gemeengoed waar ook Desz voor staat en wat je moet koesteren in en buiten het veld! Emoties zijn moeilijk te sturen. Het is een leerproces. Communiceren ook!

We zullen technisch gezien nog het nodige moeten sleutelen aan dit team, maar met deze killersmentaliteit kunnen ze veel compenseren!

Advertentie

Active Creations Zwartsluis
websitesponsor Active Creations Zwartsluis
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams