Kan DESZ D2 de overwinningsreeks voortzetten?

Auteur: Irma van de Vegte.

Dinsdag 3 november | Zaterdag 31 oktober 2015, de blaadjes vallen van de bomen, het zonnetje schijnt en de heren en dames van DESZ D2 verzamelen zich op ons sportpark voor de wedstrijd tegen Vitesse. Na de prachtige overwinning vorige week in de beker is het vandaag een competitiewedstrijd, de nummer 3 tegen de nummer 5 op de ranglijst.

Het fluitsignaal klinkt en de wedstrijd gaat van start. Het veld is nat en de bal rolt in eerste instantie nog wat moeizaam rond. Toch volgen er meteen al een paar kansen voor Ali, maar de bal gaat er niet in. Ook Vitesse krijgt een kans en zij zien kans deze wel te verzilveren. 0-1. DESZ laat de dit niet op zich zitten en zet vol de aanval in. Nadat Rinke de bal nog een keer over schiet is het Remco die een paar minuten later de 1-1 maakt. Dan volgt er een knappe actie van Vitesse die in eerste instantie wordt gestopt door Jurjen maar in tweede instantie toch binnengeschoten wordt. 1-2. DESZ moet nu vol aan de bak en gaat op zoek naar de gelijkmaker. Ali schiet een keer naast, maar een aantal minuten laten krijgt hij alsnog een kans en deze is wel raak 2-2. We zijn nog maar 18 minuten op weg en voor de toeschouwers is er genoeg te zien. De bal gaat vlot rond, DESZ speelt veel op de helft van Vitesse maar dit resulteert niet meteen in kansen. Het is Jona die de 3-2 maakt. DESZ ruikt nu dat een overwinning erin moet zitten vandaag en geeft vol gas. Je ziet nu een keerpunt ontstaan de wedstrijd breekt open en dit biedt kansen voor DESZ. Ali komt vanaf de middenlijn helemaal richting het doel van Vitesse, twee spelers schakelt hij uit, het schot volgt maar helaas. Dan volgt er nogmaals een aanval van DESZ, het is Tiemen die knap wegloopt en richting het 16 meter gebied komt, voordat hij kan uithalen wordt hij neergelegd. Een penalty! Het is Dave die deze gaat nemen, en met een prachtig zuiver schot beland de bal in het net. 4-2! Rust.

De tweede helft begint, met goede moed gaat DESZ beginnen en er volgen al meteen een paar mooie acties. Jona krijgt een kans maar schiet de bal over. Laurens laat zien over een prachtig schot te beschikken en zorgt dat de stand komt op 5-2. Daarna gebeurt er iets op de helft van DESZ waarvan de scheidsrechter vindt dat dit een penalty is voor Vitesse. De toeschouwers langs de kant, niet alleen de niet voetballende maar ook de voetballende, snappen er helemaal niets van, geen enkele aanleiding in de beleving van de toeschouwers. Helaas is er geen mogelijkheid om te kijken naar de herhaling, dus moeten we er vanuit gaan dat de scheidsrechter de boel goed gezien heeft. Een speler van Vitesse gaat achter de bal staan, Jurjen zit wel in de juiste hoek, maar kan de bal niet tegenhouden. 5-3. Er volgen nog een aantal mooie acties vanaf de zijkanten door Martijn en Rinke, maar dit alles maakt niets meer uit voor de einduitslag. Het blijft 5-3. Knap gedaan DESZ D2!