Nieuws

​Kampioen?! Dat gaat DESZ F3 gewoon ff doen!

Bekijk alle foto's!
Auteur: Renate Volken. Foto's: 8

Maandag 30 mei | Om 9.15 vertrokken de heren en dame van F3 met de nodige supporters uit mietsenland, op naar Steenwijk! Er stond een belangrijke wedstrijd op het programma; de kampioenswedstrijd. Het enige wat daar ze daarvoor hoefden te doen was de wedstrijd tegen Olde Veste F7 winnen...

Het team had er zin in, en begonnen op deze prachtige dag, lekker in het zonnetje met de warming-up. Van zenuwen was niets te vernemen onder de groep. Onder de supporters des te meer... Het fluitsignaal klonk en de bal werd afgetrapt, de eerste 20 minuten konden beginnen. Ondanks dat ze de bal op het speelveld van de tegenstander konden houden, kregen ze de bal niet in de netten. De spanning begon te stijgen, daar het ineens 0-1 was! De kop was er af, maar oh wat was het spannend.

Onze spitsen Desiree, Cas en Fabian deden hun uiterste best om zich door de verdedigende blauw/gele shirts heen te spelen. De middenvelders Jack en Diaz probeerden de verdwaalde ballen weer via de zijlijn naar de spitsen te manoevreren. Daar we nog een fanatieke verdediging hadden, Coen , Jan en Jay, kregen de spelertjes van Olde Veste niet de gelegenheid om in de buurt van onze keeper Sylvan te komen.

Desiree zorgde voor de 0-2. De eerste helft zat erop. Gezien de stijgende temperatuur (was het alleen de zon of toch de nodige spanning), werden ze goed verzorgd en voorzien van drinken. Pieter, Klaas en Marcel spraken nog wat oppeppende woorden, en vol goede moed konden ze beginnen aan de laatste beslissende 20 minuten.

Er kon nog van alles gebeuren, maar wat zou het toch geweldig zijn als deze kanjertjes als kampioen van het veld konden gaan. Door een goede samenwerking zorgde ook Desiree voor de 0-3. De jongens van Olde Veste kregen 1 keer de kans om de bal langs de rode shirts te krijgen, 1-3. Dit moest maar niet nogmaals gebeuren. Dit moest F3 ook hebben gedacht, want het resulteerde al snel in 1-4. Coen liet zich ook nog even zien door een mooi goal; 1-5. Daar klonk het eindsignaal....KAMPIOEN!

Wat een feest! Het spandoek werd opgehangen en waar het allemaal om te doen was werd het veld opgedragen; de grote kampioensbeker! De glunderende oogjes vol trots van de heren en dame, één woord; fantastisch! Daar kwamen nog de kampioens shirts bij, gesponsord door de familie Kikkert, bedankt hiervoor! Het hele team werd nog verwend door medailles, snoepgoed, chips, en confettiknallers.

De dag kon niet mooier. Op naar Zwartsluis, waar nog een verrassing op ze stond te wachten. Op het terras werden ze opgewacht, waar ze elk nog een prachtige beker in ontvangst konden nemen. Als afsluiter konden ze met z'n allen genieten van de heerlijke patat, verzorgd door DESZ. Team F3, jullie hebben het super gedaan, van harte gefeliciteerd met het kampioenschap!

Foto's: Renate Volken & Henk Kuik

Advertentie

Active Creations Zwartsluis
websitesponsor Active Creations Zwartsluis
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams