Jong DESZ wint van JONG MSC

Auteur: Gerrald Bols.

Woensdag 17 oktober | Jong DESZ heeft haar 1e oefenwedstrijd gewonnen met 6-2 van Jong MSC. Met rust leidde Jong DESZ met 2-0. Na 90 minuten was het 6-2. Kisjes scoorde 5 keer.

De eerste wedstrijd van Jong DESZ begon uitstekend voor de mannen van Nick van der Haar en Jan Derk Brandsma, binnen 1 minuut zette Kisjes de thuisploeg op voorsprong. Gedurende de eerste helft had DESZ de overhand, MSC werd vooral gevaarlijk via hoekschoppen waarbij de Sluzigers feller in de duels waren en zo dus een doelpunt kon worden voorkomen. Na een kwartier spelen was er een enorme kans voor Robin Rook, hij kon de bal net niet langs de sluitpost schuiven. In de 25e minuut greep O'dowd goed in op het middenveld, op zijn beurt speelde hij Kisjes in die uithaalde en de 2-0 op het scorebord zette. Bij vlagen speelde de thuisploeg aardig en wist het een aantal mooie aanvallen op te zetten, deze strandde dan vaak in de 16 meter van MSC. De ruststand was 2-0.

In de rust bleven Kalu en Klaver in de kleedkamer achter, de vervangers waren Y.Elken en Hekman.

In het tweede bedrijf was het van de thuisploeg een stuk minder, MSC werd gevaarlijker maar doordat de laatste linie kort in de duels zaten kwamen er geen grote kansen voor de Meppelers. In de 60e minuut deed MSC dan wel wat terug, via een afvallende bal die genadeloos hard op de pantoffel werd genomen werd de stand naar 2-1 getild, aan het Rot was kansloos op deze bal. Ondertussen verlieten Krabbe en Bakker het veld, de vervangers waren Kats en Feizi. DESZ had het lastig, de ruimtes werden groter en MSC maakte daar goed gebruik van. Waar aan het Rot kansloos was bij de eerste goal, pakte hij even later een 1 op 1 bal katachtig uit de hoek. Dit was een belangrijk moment want de aanval daarop kreeg DESZ een vrijebal, Vinke ging erachter staan en legde de bal panklaar op het hoofd van Kisjes, 3-1. Een aantal minuten later was het weer raak, Elken onderschepte de bal op het middenveld, Kisjes ving op en stuurde O'dowd diep, die beheerst afrondde, 4-1. Nu was het zaak voor de thuisploeg om dit vast te houden. in de 80e minuut leek er niets aan de hand bij een voorzet vanaf links, echter liet aan het Rot de bal door zijn handen glippen waardoor de 4-2 op het scorebord stond. Nieborg, de Gier, Hekman en Vinke stonden hun mannetje achterin waardoor MSC in de laatste 10 minuten niet meer gevaarlijk was. DESZ kreeg in de slotfase nog 2 terechte penalty's, deze werden allebei binnen geschoten door Kisjes. Eindstand 6-2.

01' 1-0 Kisjes
24' 2-0 Kisjes
60' 2-1 MSC
73' 3-1 Kisjes
76' 4-1 O'Dowd
80' 4-2 MSC
84' 5-2 Kisjes (pen)
88' 6-2 Kisjes (pen)

Opstelling: Mark a/h Rot, Bas Klaver (Matz Hekman), Ajay de Gier, Jarno Nieborg, Bjorn Vinke, Robin Rook, Luke O'Dowd, Arjan Krabbe (Farbod Feizi), Elias Kalu (Yaniek Elken) , Tom Kisjes (C), Ronny Bakker (Joel Kats).

Staf: Nick vd Haar (Coach), Jan Derk Brandsma (Coach),Gerrald Bols (Teammanager), Johan Moorman (Assistent-scheidsrechter), Arjan de Graaf (Verzorger).