Jong DESZ verliest van Olde Veste JO19-1.

Auteur: Gerrald Bols.

Vrijdag 23 november | ZWARTSLUIS- Jong DESZ heeft afgelopen woensdag met 1-2 verloren van Olde Veste JO19-1. De ploeg uit de 3e divisie wist na een achterstand terug te komen en met een 1-2 overwinning van het veld te stappen.

De eerste 20 minuten waren zeker voor de gasten uit Steenwijk. DESZ dat weinig in had te brengen kwam maar een aantal keren over de middenlijn. Zonder grote kansen voor beide teams was het dan ook een ietwat 'saaie' eerste helft. De beste kans kwam op naam van Karlo Naberman, na een goede voorzet vanaf rechts kopte hij de bal op de lat. DESZ dat vooral gevaarlijk was via corners moest zijn meerdere erkennen in de voetballende kwaliteiten van de tegenstander. Vlak voor rust mistte Kisjes een kans op de 1-0, goed keeperswerk zorgde ervoor dat de brilstand op het scorebord stond tijdens de rust, 0-0.

In de rust werd er drie keer gewisseld. Bjorn Vinke en Arjan Krabbe mochten de warme kleren aantrekken, Joël Kats en Luke O'dowd waren de vervangers. Ook Maikel Westhuis werd gewisseld voor Mark aan het Rot.

In de tweede helft begon DESZ feller dan de eerste helft maar had het wederom veel moeite om de vrije man te vinden en rust tijdens balbezit te houden. Olde Veste dat er voetballend vaak goed uit kwam zorgde ook meer voor gevaar voor de goal van aan het Rot. In de 65e minuut werd Kisjes diep gestuurd door Moorman, de keeper van Olde Veste was uit zijn doel en dit Kisjes goed, die op zijn beurt de 1-0 aantekende. Na de 1-0 bleef het wedstrijdbeeld hetzelfde, DESZ probeerde druk te geven maar het kwam er niet uit. 10 minuten later stond dan ook logische wijs de 1-1 op het scorebord, DESZ zette niet goed druk op de bal waardoor Olde Veste simpel de bal onder aan het Rot door schoof. Met nog een kwartier te spelen was de stand 1-1. Olde Veste drong aan om de 1-2 te maken, deze viel ook. Door veel voorwaartse beweging van het middenveld kregen de verdedigers van DESZ het lastig, door een goed uitgespeelde goal bepaalde Olde Veste de eindstand: 1-2.

De volgende wedstrijd van de mannen van Nick van der Haar en Jan Derk Brandsma zal gepland worden in Januari/Februari.

Maikel Westhuis (JO19-1), Mark aan het Rot (JO19-1), Bas Klaver (JO19-1), Lars Visser, JO19-1), Arjan Krabbe (JO19-1), Ajay de Gier (2e), Jasper Schoonewelle (2e), Luke o'Dowd (2e), Joël Kats (2e), Matz Hekman (2e), Habieb Kalu (2e), Björn Vinke (1e), Jarno Nieborg (1e), Karlo Naberman (1e), Tom Kisjes (C) (1e), Etienne Moorman (1e).