JO15 toont veerkracht in Steenwijk

Auteur: Cas van Dijk.

Maandag 11 april | Wie vorige week zaterdagochtend op ons sportpark was heeft ongetwijfeld iets meegekregen van de ware thriller van JO15-1. De ploeg van Arjan en Jordy ging na een uiterst belabberde 1e helft de rust in met een 1-4 achterstand tegen Rouveen.

Na een goed gesprek met Arjan stond er na rust een "ander" team. Doordat al snel na rust de aansluitingstreffer werd gemaakt had het team er nog alle vertrouwen in.

Ze wisten zich tot vlak voor het einde van de wedstrijd terug te vechten naar 4-4. Na twee terechte gele kaarten voor Rouveen, en met een groot compliment voor de scheidsrechter W. Akkerman, kreeg DESZ drie minuten voor tijd een vrije tap welke er na de rebound in ging. Wat een wedstrijd; gewonnen op vertrouwen, doorzettingsvermogen en teamwork.

Dat 15-1 het vandaag anders aan wilde pakken was duidelijk.

Om 07.45 uur vertrok de karavaan naar Olde Veste. Dit keer kwam het team redelijk uit de startblokken. Zeker nog niet overtuigend en daar maakte Olde Veste gebruik van. Eén moment van onoplettendheid en we keken tegen een 1-0 achterstand aan.

Arjan stond vanaf de eerste minuut van de wedstrijd al "aan", het hele team volgde toen het achter kwam. Na een aantal goede aanvallen kreeg DESZ een vrije trap en Sem zou Sem niet zijn als hij niet laat zien hoe prachtig hij ze erin kan krullen; 1-1.

Vlak voor rust volgt er een pass voor de goal van Sem en is het een speler van Olde Veste die ons de voorsprong bezorgt. Met 1-2 gaan de spelers aan de thee.

Na rust begint DESZ met veel overtuiging aan de 2e helft en dat wordt beloond. Met een briljante pass van Milan weet Imre de 1-3 op het bord te zetten.

DESZ controleert en de wedstrijd lijkt gespeeld. Vandaag is het echter Olde Veste die vertrouwen blijft houden en nadat ze zichzelf terug in de wedstrijd weten te brengen volgt na een corner de 3-3.

Een overwinning voor DESZ had meer recht gedaan aan het beeld van de wedstrijd. Jammer maar het kampioenschap blijf nog steeds mogelijk.