JO15-1 kan geen potten breken in Heerenveen

Auteur: Hans Nieuwboer. Foto's: 2

Dinsdag 31 mei | Na een dag rust te hebben gehad, moest de inhaal en tevens de laatste wedstrijd tegen V.V. Heerenveen worden gespeeld. Bij winst voor de friezen halen zij het kampioenschap binnen.

Na een goede warming up kan de wedstrijd beginnen. DESZ komt gelijk goed uit de startblokken en en heeft de wedstrijd onder controle. De eerste echte kans komt in de 15e minuut. Imre komt op de keeper af, maar een sliding van de verdediger van Heerenveen voorkomt de 0-1.

Even later krijgt Bart de kans om te scoren maar deze ging net langs het doel heen. DESZ blijft doorvoetballen en Heerenveen onder druk zetten, maar dit lijdt helaas niet tot een doelpunt. En met een 0-0 stand wordt er gerust.

Na een beker ranja kunnen ze weer vol er tegen aan. Na 12 minuten te hebben gespeeld krijgt Joey de kans op 0-1 maar de keeper van Heerenveen maakt een goede redding. DESZ is de hele wedstrijd de betere ploeg, maar het is toch Heerenveen die uiteindelijk de score opent. Een voorzet van een speler van Heerenveen wordt binnen gewerkt 1-0.

DESZ blijft voetballen en krijgt kansen.

Imre wordt in de 23e minuut neer getrokken binnen de 16 meter, maar de scheidsrechter vond dat natuurlijk geen penalty. Vlak voor tijd is het Heerenveen die een vrije trap krijgt. De bal wordt op 30 meter gelegd, en mooi binnen geschoten 2-0. Vlak hierna wordt er afgefloten en is Heerenveen kampioen.

Dit was de laatste wedstrijd. Veel moois gezien dit jaar en op naar een nieuw seizoen.