JO13-2 Sterker dan gedacht!

Auteur: Herma Schipper. Foto's: 3

Zondag 4 september | Zaterdag 3 september, op het programma staat de 1e wedstrijd voor DESZ JO13-2. Volgens de trainers moeten de jongens en het meisje hard aan het werk, want het altijd sterke Urk heeft vorige week met 5-0 gewonnen van Giethoorn. Na een goede voorbereiding, volgt om 10.30 het fluitsignaal van de scheids.

Niet veel later heeft DESZ al een mooie kans, helaas een schot in handen van de keeper. In de 14e minuut worden alle kansen beloond met een mooi doelpunt van Victor. En we blijven doorgaan met aanvallen. Na een spannende en rommelige aanval valt in de 22e minuut de 2-0. En ja hoor na 28 minuten staat de teller al op 3-0.

Na de rust gaan we door met scoren, in de 5e minuut valt de 4-0. DESZ is echt beduidend sterker, maar dat kan ook niet anders met de coaching vanaf de lijn door hun fanatieke trainers. Door een mooie actie van Robin komt de teller op 5-0. Na een val van de Urker keeper, grijpt Jarno nog even zijnkans om een van hun spelers nog even bij te praten. Urk wordt even gevaarlijk, maar Lukas weet de bal uit het doel te houden. En dan valt het fluitsignaal, gewonnen met 5-0.