JO13-1 eerste VIP team van de Week tijdens topper tegen Olympia!

Auteur: Tjeerd Krol. Foto's: 35

Zondag 3 november | En dan is het zover. De herhaling van de wedstrijd van twee weken geleden tegen Olympia JO13-1. Deze keer weer lekker vroeg en op kunstgras, maar ook deze keer als VIP team van de week. Sinds dit jaar wordt er twee wekelijks een team in het zonnetje gezet, als onderdeel van het beleidsplan #SamenDesz. De eerste keer dit jaar was DESZ JO13-1 aan de beurt! De ouders/trainers, mogen dan zelf creatief hier invulling aan geven.

Met muziek tijdens de warming up (lekkere hardcore, een playlist opgesteld door Max), een officiƫle line-up van beide teams met de scheidsrechter voorop, de aankondiging van de opstelling voor het massaal toegestroomde publiek en natuurlijk een live verslag op het DESZ account van Twitter. De heren en dame werden voorafgaand aan de wedstrijd dus goed in het zonnetje gezet. Zie hier het filmpje van de JO13-1 VIPS; https://youtu.be/tui9dE_Uedk

Ook het weer speelde mee, niet te koud, mooi herfstzonnetje, dus we kunnen de strijd aangaan. Deze keer een volledig team, geen geblesseerden, dus met Thijs in het doel, een verdediging met Bas, Jack en Bart als mandekkers en Quinten als laatste man. Een middenveld met daarin Sem, Joey en Milan en voorin onze spitsen: Imre, Cas en Coen. Hugo, Oscar, en Desiree begonnen als wissel, maar de eerste twee zouden vrij snel de aanval ondersteunen en Desiree is dit seizoen een gevreesde verdedigster. Albert, Lars en Marcel hadden de afgelopen week nadrukkelijk getraind op deze wedstrijd en hebben het team de hele wedstijd van adviezen voorzien. En dan tot slot Max, die als grensrechter de boel in de gaten houdt.

En dan de wedstrijd: De spelers waren, ondanks de spooktocht, lekker fris en begonnen fel aan het duel. Heel anders dan twee weken geleden en nu dus geen tegendoelpunt na 20 seconden. De eerste kansen zijn er ook, voor beide partijen, maar niets om van te schrikken. Na een minuut of 10 een vrije trap voor DESZ halverwege de helft van Olympia en Sem besluit in een keer op doel te schieten. Lekker hoog en hard, dat werkt goed bij dit formaat spelers, en ja hoor, met een prachtige boog in de verre hoek van doel, zo'n beetje in de kruising. Een schitterend doelpunt en een prachtige steun in de rug voor dit VIP team.

Olympia gooit er een schepje bovenop, maar DESZ kan goed meekomen, kansen zijn er nog steeds over en weer, bijvoorbeeld voor Joey die na een goede rush van Imre de keeper onder vuur kan nemen, maar helaas geen doelpunt. Op het moment dat iedereen aan de thee of de koffie aan het nadenken is komt er een splijtende pass van Olympia op de rechtsbuiten die een goede voorzet aflevert. Thijs kan op de eerste kopbal nog reageren en redden, maar moet het antwoord schuldig blijven als de herkansing wordt ingeschoten. Het is weer gelijk en het is ook rust: 1-1.

Na de rust gaat de wedstrijd met direct een prachtige aanval waar Sem net te kort komt om weer op voorsprong te komen. Verder geeft het begin van de tweede helft hetzelfde beeld, als eerder, alleen wordt nu duidelijker dat Olympia, net als twee weken, geleden fysiek sterker is dan DESZ. De druk wordt groter op de verdediging en de aanvallen van DESZ worden spaarzamer. Het is zo langzamerhand meer tegenhouden en wegwerken, dan combinerend aanvallen. Ook de trainers voelen het aan en die proberen met aanmoedigingen het team te ondersteunen. Er vallen ook wat kleine blessures, al dan niet na wat overtredingen van Olympia, en uiteindelijk valt daar dan na een viertal corners het tegendoelpunt: 1-2. DESZ probeert het toch heeft niet meer de macht om hier onder uit te komen. Het VIP team komt te kort en verliest uiteindelijk met 1-4 van Olympia, de koploper die we graag van de troon hadden willen stoten.

Na een paar tranen en een goede warme douche, werden de VIPpers getrakteerd op lekkere, warme pannenkoeken, gebakken door Gerralt. Slechts 6 pakken pannenkoekmix waren nodig om de honger van de spelers te stillen, zodat ze toch met een goed gevoel naar huis konden gaan!

Kijk vooral ook nog even naar de door Henk Kuik gemaakte foto's en het filmpje waarin de spelers en trainers zich aan jullie voorstellen!