JO11-3, effectieve dieseltjes

Auteur: Erik van der Stouwe.

Dinsdag 9 oktober | Zaterdag 6 oktober - Na de knappe overwinning tegen Staphorst JO11-2 vorige week zaterdag reist DESZ JO11-3 met een goed gevoel af naar Meppel voor haar 3de competitiewedstrijd. Op de heerlijk zonnige ochtend spelen we tegen FC Meppel JO11-3. Het is de eerste ontmoeting met een Meppeler club in een reeks van 3. De komende 2 weken komen we de andere clubs uit Meppel tegen.

Vandaag is het even puzzelen voor de trainers van 11-3, want Jorrit en Roan zijn afwezig. Maar gelukkig is JO10-1 al in Meppel bij MSC en wil hun keeper Patryk het doel van JO11-3 vandaag ook wel verdedigen. En zo kan onze eigen keeper Jan van Wendel een keer een hele wedstrijd mee doen als veldspeler. Iets wat hij graag weer een keer wilde. Maar als het zover is, vindt hij het ook wel een beetje lastig. "Want wie gaat dan keepen?"

Dat Patryk zijn plekje onder de lat inneemt, stelt Jan gerust. Want Jan is al overtuigd van de keepers-kwaliteiten van zijn stand-in. En de rest van het team en de leiders werden dat ook al snel.

Het spel van DESZ JO11-3 wordt nog elke week beter. En hoewel met moeite, weet ze haar wedstrijden ook steeds winnend af te sluiten. De jongens en meisje van 11-3 maken het zichzelf keer op keer moeilijk. In alle gespeelde wedstrijden kijken ze eerst tegen een achterstand aan, maar komen uiteindelijk toch ook sterk terug. Dit kost vaak veel kracht en energie. Maar 11-3 komt gewoon wat langzaam op gang. Maar kunnen aan de andere kant ook lang door. En vooral in het laatste kwartier zeer effectief. Ze lijken wat dat betreft een beetje op kleine dieseltjes.
En doorgaan tot het eind en niet opgeven, dat is ook zeker een grote kwaliteit. Maar voor de toeschouwers en leiders blijven de wedstrijden daardoor vaak tot het eind erg spannend en inspannend

Leider Dick drukt daarom de spelers voor aanvang extra op het hart om gelijk vanaf de aftrap gefocust te zijn. De peptalk lijkt zijn uitwerking te hebben. DESZ 11-3 start goed en Bjorn en Jari zijn gelijk gevaarlijk voor het doel van FC Meppel. Maar de kansen worden niet benut. FC Meppel komt er de eerste 5 minuten nauwelijks uit. Maar wanneer ze op de helft van DESZ zijn, is het wel weer gelijk raak. De bal wordt te gemakkelijk door het midden uitverdedigd en komt gelijk voor de voeten van een speler van FC Meppel. Die weet wel raad met deze tweede kans. En de 1-0 is een feit. Voor de 6dekeer dit seizoen dus eerst weer op achterstand. Maar goed we weten inmiddels dat de spelers van 11-3 niet snel van de wijs zijn te brengen. En de DESZ-ers gaan op zoek naar de gelijkmaker. En die volgt al snel. Jan laat zien dat hij in het veld ook goed uit de voeten kan. Een lange rush over links bekroont hij met een onthoudbare schuiver. 1-1.

DESZ heeft meer balbezit en speelt veel op de helft van FC Meppel en combineert bij vlagen erg mooi. Maar een tweede treffer laat op zich wachten. Net voor de rust laat Bjorn zien dat de scherpte er gedurende de wedstrijd steeds beter is bij 11-3. Hij onderschept een pass van FC Meppel, speelt zich vrij en rond beheerst af. 1-2.

Na de rust golft het spel heen en weer. FC Meppel dringt wel aan, maar wordt nooit echt gevaarlijk. De verdediging van DESZ met Fabian, Arthur en Guido staat goed en de afstandsschoten van FC Meppel worden keer op keer solide gepakt door Patryk. Voorin gaat DESZ met Oskar en Bjorn op zoek naar de 3detreffer. En die komt er uit eindelijk via Bjorn. Bjorn is na een uitstekende indribbel en pass van Oskar ook nog dicht bij de 1-4, maar de lat helpt FC Meppel.
FC Meppel voert in het laatste kwartier de druk nog even op. Een voorzet van FC Meppel van links gaat over Patryk heen en in een reflex laat Arthur zien ook keepers aspiraties te hebben. Hij tikt de bal als volleert keeper door naar rechts. De scheidrechter geeft een penalty en Patryk mag 1 op 1 met de spts van FC Meppel laten zien wat hij kan. Erik roept de spelers van DESZ nog toe dat ze klaar moeten staan voor een mogelijke terug komende bal. En dat blijkt niet voor niets de speler van FC Meppel schiet de bal hard op de paal. Oskar bedenkt zich geen moment en roeit de bal weg op het dak van de hoofdtribune. Weg is weg.

Het is gelijk de laatste acties. DESZ houdt de maximale score uit 3 wedstrijden. Er is goed gespeeld en de dieseltjes raken nu al iets eerder opgewarmd. Nu nog wat meer rust in het spel en de scherpte in de afronding bij de start van de wedstrijd en dan kunnen we hopelijk een keer beginnen met een voorsprong. Misschien volgende week al als we thuis tegen MSC JO11-2 spelen. We gaan het zien.