Nieuws

Jaarverslag DESZ

Auteur: Gerjan Kronenberg.

Donderdag 31 december | Een jaar om snel te vergeten....of om nooit te vergeten?

Nog geen jaar geleden zag de wereld er heel anders uit…Tijdens een mooi bezochte ledenvergadering wordt Barend Vinke gepresenteerd als nieuwe voorzitter. Hij neemt de "hamer" over van Jitse Antuma die gaat verhuizen naar Zutphen. Ook Adriaan ter Horst en Robert-Jan de Vries stoppen na 8 prachtige (bestuurs-)jaren. Robert-Jan duidt het treffend. "Alles gegeven voor de club, het was fantastisch..bedankt mensen!" De secretarispost wordt na de ledenvergadering (tijdelijk) ingevuld door Hanneke van Dijk en op de portefeuille Sponsoring & PR zal Roelof-Jan Smit met het bestuur gaan meedraaien.

In het verenigingsleven vinden in de laatste maanden van het jaar mooie dingen plaats. DESZ 1 heeft een sterke fase en wint de derby bij FC Meppel en blijft ongeslagen tot aan de winterstop. Binnen alle geledingen wordt het vertrouwen in het trainersduo Kaagman/Doosje uitgesproken en dit wordt bekrachtigd met een verlenging van hun contract voor het seizoen 2020 / 2021.

Zowel voor de MO17 als het vrouwenteam worden nieuwe trainingspakken en tassen aangeboden door een paar gulle sponsoren! Het jaar 2019 wordt feestelijk afgesloten met de "Ik hou van Holland" quiz in een volle kantine, waar het nieuwe dak er maar net op blijft zitten.

Het traditionele Kerstmixtoernooi vindt dit jaar plaats in de sporthal in Hasselt. Veel jeugdleden maken hier gebruik van en prijzen de nieuwe dimensie waarbij je "dubbel" kunt scoren tijdens het afspelen van muziek.

Het nieuwe jaar wordt gestart met een gezellige nieuwjaarsreceptie, waar onze nieuwe voorzitter Barend Vinke dank uitspreekt aan alle vrijwilligers binnen onze vereniging voor al hun tomeloze inzet en de hoop uitspreekt op een mooi verenigingsjaar. De nieuwjaarsloop trekt het aansluitende weekend iets minder animo dan voorgaande jaren. Hoofdorganisator Harm Folkerts geeft na vele jaren het stokje over aan Dennie Mooiweer. Harm wordt door het bestuur bedankt voor het organiseren van dit traditionele evenement.

De maand januari vindt er ook een wisseling van de wacht plaats bij het webmasterteam. Marian Overmars en Peter Krabbe gaan deze activiteiten overnemen van het huidige webmasterteam (Pascal van Dijk, Corné Winter, Kim Koning, Remco Lachenal en Tom Kisjes).

Bij voetbalzaken is er wat minder goed nieuws te melden. Gerjan van de Belt moet vanwege gezondheidsredenen noodgedwongen stoppen met het trainerschap van DESZ 2. Er wordt binnen de vereniging een tijdelijke vervanger gevonden, namelijk Albertjan Overmars. Waar DESZ 1 zich in Mierlo voorbereidt op de 2e seizoenshelft, worden de eerste plannen gesmeed om een DESZ 4 op poten te zetten. De commissie Seniorenzaken hoopt uiteraard op veel aanmeldingen.

In februari komt langzaam het coronavirus richting Nederland, maar gaan alle activiteiten nog onverminderd door. DESZ JO17-1 is op dat moment het paradepaardje binnen de vereniging. Dit talentvolle team laat zich gelden in de hoofdklasse en laat menig team gedeszillussioneerd achter zich.

Ook DESZ JO17-2 behaalt in "Pierenoord" de kwartfinale van de beker. Zeer knap!
DESZ 1 komt moeizaam uit de winterstop, maar pakt in februari de draad op met 2 mooie overwinningen tegen De Weide en Drenthina. De supportersclub geeft de heren een extra zetje in de rug door een bord op de touringbus te sponsoren met de tekst " #Proud to be DESZ".Ook JO13-1 en JO13-2 hebben een vliegende start door te winnen van SVM en de derby tegen de buren van SC Genemuiden.

De commissies Jeugdzaken en Seniorenzaken zijn op de achtergrond hard aan het werk om het nieuwe seizoen gestalte te geven. Er zijn heuglijke berichten. Nick van der Haar keert terug op het oude nest en wordt trainer van DESZ 2. Albertjan Overmars gaat aan de slag met DESZ JO19-1 en de A-selectie wordt versterkt met Robert Redder, Herwin Talen en Henrico Abma.

Het nieuwe initiatief "VIP-team van de week" wordt warm ontvangen door de teams. Op 8 februari worden de jongens en meisjes van JO8-2 extra verwend. Ze gaan zelfs in de middag bowlen met het team. Ondertussen wordt door de supportersclub alles uit de kast gehaald om de 1e Super Saturday te organiseren bij DESZ op 14 maart. Diverse teams hebben een thuiswedstrijd en Henk Wijngaard staat in de startblokken om de vlam in de pijp te doen.

Maar dan....op dondermiddag 12 maart komt het bericht van de KNVB binnen dat alle voetbalactiviteiten in Nederland per direct worden stopgezet. Waar iedereen in eerst instantie denkt dat het wel los zal lopen, volgt een strenge lockdown waarbij ook ons Sportpark gesloten wordt tot 6 april. Begin april komt zelfs het bericht door dat alle competities voor de rest van het seizoen niet meer worden hervat. De rest van het seizoen mag de jeugd nog wel wat trainen en ook senioren mogen op termijn weer iets meer doen op het Sportpark, al blijft dat bij trainen en mogen er geen wedstrijden worden gespeeld.

Tussendoor zet S.V. DESZ zichzelf weer eens mooi in de spotlights door het Nederlands Kampioenschap Quarantaine Quiz te organiseren. Initiatiefnemer Jarno van Eijken maakt er samen met een groep vrijwilligers een fantastisch geheel van. Op 24 april wint ARC uit Alphen aan de Rijn de quiz die via een livestream door iedereen te volgen is via YouTube. Tevens wordt er een mooi bedrag binnengehaald voor het Rode Kruis. Tom Kisjes en Danny Moorman spreken die dag samen met enkele prominente DESZ-ers hun dankwoord uit aan alle DESZ- sponsoren die onze club blijven steunen in deze moeilijke tijd. Het filmpje maakt indruk op social media.
Door versoepelingen van de coronamaatregelen mag er langzaam steeds iets meer op het Sportpark. Er is nog selectienieuws te melden. Frank Kuurman steekt met de pont over van SC Genemuiden naar Zwartsluis en onze 1e keeper Renee Agterhuis gaat DESZ verlaten en in zijn woonplaats keepen bij Go-Ahead Kampen.

De maanden mei en juni staan in het teken van de voorbereiding op het vervangen van het kunstgras op Veld 1 en 2. Er is tevens mooi trainersnieuws te melden. Christiaan Zwiep gaat aan de slag om ons vrouwenelftal te trainen, Jordy Elfring en Arjan Krabbe trainen JO15-1 en Max van Dijk en Lars Visser pakken de JO13-1 op. De reguliere seizoensindelingen worden bekendgemaakt en het 1e oefent een aantal keer om weer in het ritme te komen.

Op 16 augustus lijkt het seizoen door het minimale aantal coronabesmettingen weer enigszins normaal te kunnen starten voor iedereen. De kantine mag helaas nog niet ouderwets open, echter wordt er door de kernteams hard gewerkt om deze coronaproof in te richten. Uiteindelijk gaat deze ook open volledig ingericht met looplijnen en schermen. Medio augustus liggen er 2 hagelnieuwe biljartlakens op veld 1 en 2 en mogen we trots zijn op het resultaat. Een verbeterde afwatering en vernieuwd straatwerk is gelijk meegenomen in de werkzaamheden. Top gedaan en dank aan Domo en alle behulpzame vrijwilligers!

In september gaan als altijd de bekerwedstrijden van start. Zowel DESZ 1 als DESZ 2 stranden beiden in het toernooi. DESZ VR1 lukt dit wel en mag uitkijken naar de knock-out fase. Bij de jeugd maakt JO13-2 veel enthousiasme los door prachtig spel en mooie overwinningen. In de loop van september gaat het echter met de besmettingen de verkeerde kant op en de maatregelen worden met de week strenger. Dit leidt uiteindelijk zelfs tot het uitsluiten van publiek op ons Sportpark. Zaterdag 2 oktober is dan ook tekenend voor de situatie, waar het Bestuur ereleden moet weigeren en zij buiten het hek voetbal moeten aanschouwen…het is triest dat het zo moet. Er is één voordeel namelijk het nieuwe rookbeleid wat het bestuur heeft ingezet is makkelijk te handhaven zonder publiek.
DESZ 1 speelt die dag in Gramsbergen en de wedstrijd kan via een livestream worden gevolgd door het thuispubliek. Ons vlaggenschip sleept vlak voor tijd een 2-2 uit het vuur, maar bij een ieder is al voelbaar dat de winterstop dit jaar vervroegd zal worden ingezet. Op dinsdag 13 oktober is het dan zover en worden alle competitiewedstrijden opnieuw stilgelegd. De rest van de maanden mogen de jeugdteams alleen nog trainen en onderling wedstrijdjes spelen, de senioren trainen in tweetallen. De jaarlijkse ledenvergadering wordt geannuleerd en verschoven naar het voorjaar. Het Bestuur deelt hierbij wel mee dat het voornemens is om Gilbert Pastink te benoemen op de bestuurspost Sponsoring en PR. Het secretariaat zal vanaf december (tijdelijk) worden ingevuld door Marjan Rosloot.

Begin december worden de jubilarissen aan huis netjes in het zonnetje of bloemetje gezet door het Bestuur.

Wie had gedacht dat een jaar zo zou lopen.. 2020 is een jaar om snel te vergeten of om nooit te vergeten. Hoe dan ook… Laten we hopen op betere tijden en dat we volgend jaar weer kunnen genieten van ons geliefde spelletje voetbal en onze mooie vereniging. Blijf gezond en tot volgend jaar! #samenDESZ

Met een sportieve groet,
namens het Bestuur

Gerjan Kronenberg

Wees sociaal en deel

Advertentie

Active Creations
websitesponsor Active Creations
Twitter
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 2J klasse
  • 27 teams