Nieuws

Jaaroverzicht DESZ JO13-1

Auteur: Albert.

Maandag 23 december | ​Het is een aantal dagen voor de kerst van 2019. De laatste training van JO13-1 is geweest en het is tijd om de balans op te maken van het eerste deel van dit seizoen. JO13-1 bestaat uit een mooie mix van spelers, waarvan een aantal bezig is met de laatste jaren of zelfs maanden van de basisschool, er een groep voor het eerst kennis maakt met de middelbare school en er al een enkeling is die in het tweede jaar zit van de basisschool.

Dit jaar moest er ook voor het eerst met een heel elftal gespeeld worden op een groot veld, en dat ook nog eens onder een grotendeels nieuwe leiding.

Kortom veel veranderingen voor dit team en tijd om even terug te kijken:

JUNI: Direct na afloop van het vorige seizoen kwam de groep voor het eerst bij elkaar voor een oefenwedstrijd in Hasselt. Deze wedstijd was leuk om te zien, veel ging goed en veel ging fout, maar er werden veel doelpunten gemaakt. Er werd zelfs met 4-6 gewonnen van de latere kampioen!

SEPTEMBER: Dit was duidelijk een maand om te wennen. Tijdens het Gerrie Klomp toernooi, werd het elke wedstrijd beter, om te eindigen met een derde plaats! De bekerwedstrijden liepen alweer een stuk beter en met name de uitwedstrijd tegen Genemuiden was mooi om te zien. Niet alleen qua resultaat (0-7), maar ook qua uitvoering. De bekerpoule werd dan ook gewonnen.

OKTOBER: De start van de competitie was veelbelovend. Emmeloord, SVM, Steenwijkerwold en CVVO werden verslagen en tegen Heerenveen had er gewoon meer in gezeten. Het bleek dat DESZ de eerste 10-20 erg gevaarlijk was en veel scoorde. Het restant van de wedstrijd werd er dan leuk gevoetbald, terwijl de laatste 10 minuten altijd lastig waren. Alsof de trainers en de club dit zo hadden bedacht, werd de oplossing voor de probleem snel gevonden: een keer in de twee-drie weken kreeg het team wat extra aandacht van de dames van Fytac, Felicia en Kristel, op conditioneel gebied. Erg leuk en erg nuttig.

NOVEMBER: In deze maand viel de beslissing, zowel voor de beker, als voor de competitie. En twee keer moest er gespeeld worden tegen Olympia. Waar er in Juni nog doelpuntrijk werd gewonnen, was het nu twee keer duidelijk. Dit team was een maatje te groot. Ook het feit dat JO13-1 het eerste VIP team van DESZ was, kon niet helpen. Twee keer werd er verloren. Daarnaast werden er natuurlijk nog een aantal goede resultaten behaald tegen VHK en d'Olde Veste.

DECEMBER: We hadden hier nog moeten voetballen tegen SJO WIJC, maar helaas het weer gooide roet in het eten, zodat er een vroege winterstop was. Trainen ging nog even door en met name de laatste week werden de twee mooiste trainingen van het jaar gegeven: allemaal spelletjes waar punten mee verdiend konden worden.

Er is veel voortuitgang geboekt het afgelopen jaar, en er is veel vertrouwen dat de opgaande lijn ook volgend jaar wordt doorgetrokken in de promotie-poule. De jongens en dame gaan vast knallen in het nieuwe jaar.

De leiding van DESZ JO13-1, bestaande uit Albert, Lars en Marcel, met veel ondersteuning van Max, wil hierbij de spelers en de ouders en andere supporters hartelijk danken voor alle hulp en aanmoedigingen van dit seizoen en wenst jullie allemaal fijne feestdagen!

Wees sociaal en deel

Meer nieuws van DESZ JO13-1 >

Advertentie

Bert Leistra Makelaardij
clubsponsor Bert Leistra Makelaardij
Twitter
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 2J klasse
  • 27 teams