Nieuws

​JA! We mogen weer!!!

Auteur: Rene Bakker.

Donderdag 3 februari | Zaterdag 29 januari 2022 stond en staat in het teken van…. COVID – 19. Want…. We mogen weer van onze blauwe rakkers uit Den Haag. Heerlijk! En dan komen onze rivalen uit Zwartewaterland ook nog op bezoek. Wat een feest!

De afgelopen weken hadden we veel getraind om fit te verschijnen aan de start van de nieuwe competitie. We waren er klaar voor en hadden de vorm van vlak voor de lock-down voorzichtig weer terug gekregen. Helaas waren er een aantal spelers en begeleiders niet, maar dat mocht de pret niet drukken. Chris was vandaag de front man en hij gaf ons vooraf veel goede adviezen hoe we de groen-witten moesten aanpakken. 5 Maanden eerder hadden we nipt met 5-4 voor de beker in een thriller van ze gewonnen, dus we waren gewaarschuwd.

Na een korte en goede warming up stonden we om 8.45 uur te popelen om te beginnen. Zowel Olympia als wij kwamen goed voor de dag en het resulteerde direct al voor een heel open wedstrijd met over en weer kansen. In de 7e minuut deelde Bryan Post de 1e tik uit door vanaf grote afstand de bal achter de keeper te schieten : 1-0.

Olympia bleef drukken en zij kwamen een aantal keren zeer goed voor de goal met in de 13e minuut de gelijkmaker. 6 Minuten later dacht Julian : 'Wat Postje kan, dat kan ik ook!' En BAM! van grote afstand 2-1. Olympia bleef druk zetten en wij hielden ons hoofd cool. We hadden de woorden vanaf de kant goed onthouden: cool blijven, je eigen spel spelen en laat vooral de bal na maximaal 3 keer raken het werk doen.

Aanvoerder Boris begrijpt dit als geen ander en stoomde op, ontving de bal na een perfecte crossbal van Julian en schoot droog binnen: 3-1. Er knapte iets bij Olympia en men schrok van het goede spel van DESZ. Milan maakte vlak voor rust nog de 4-1 en dat zorgde voor rust in de ploeg, een extra tik voor Olympia en veel lachende gezichten in de kleedkamer. Lekker hoor!

In de 2e helft pakten we Olympia helemaal bij de strot. Nieuwe krachten kwamen binnen de lijnen:

Ruben voor Rens en Chris voor Bryan. Deze mannen brachten nog meer aanvalskracht en snelheid. Olympia werd overlopen en we maakten de een op de andere mooie treffer.

Ruben, Julian, Ruben, Chris en Koen waren het die het net van de groene goalie raakten. Vaak met mooi en snel spel en dat is hetgeen waar we ons mee willen kenmerken.

Na afloop kregen we nog een mooi compliment van Chris en Gerard die ook genoten hadden van een mooie derby. 9-1 winnen is gewoon top!

Aanstaande zaterdag spelen we vriendschappelijk thuis tegen hoofdklasser vv Urk JO-13-2. We hopen dat we net als afgelopen zaterdag weer eenzelfde wedstrijd kunnen laten zien aan de toeschouwers die er afgelopen zaterdag in mooie getallen waren. Komt! Het begint om 9.00 uur!

Groetend van een trouwe boswachter…

P.s. : excuus, helaas geen foto's want de takken maakten het werk van de bosfotograaf er niet makkelijker op

Meer nieuws van DESZ JO13-1 >

Advertentie

Bert Leistra Makelaardij Hasselt
clubsponsor Bert Leistra Makelaardij Hasselt
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams