Inzet, strijd en teamwork helpt DESZ VR1 aan de overwinning

Auteur: Miranda van Es. Foto's: 23

Maandag 3 april | Afgelopen zaterdag 1 april stond de thuiswedstrijd van DESZ VR1 tegen Staphorst op het programma. Staphorst weet zich de laatste tijd goed staande te houden in de competitie en staat op de 4de plek. Ze zullen er dus ook alles aan doen om de punten mee naar huis te nemen. Ook DESZ is extra gemotiveerd om de druk op Dwingeloo te houden!

Donderdagavond zagen we nog even de schrik op de gezichten van onze trainers Eddy en Arko. 'Wie gaat er allemaal naar de "Lentetocht" werd er geroepen en waar verzamelen we?' Zullen ze er slapeloze nachten van hebben gehad??? Want ook de trainers weten donders goed dat deze groep wel in is voor gezelligheid en een drankje op zijn tijd...

Om 12.00 uur werd er afgetrapt op veld 4. We wisten allemaal dat het geen gemakkelijke middag zou worden en we echt als team er vandaag moesten staan. Na een aantal minuten spelen zette DESZ een mooie aanval op die via diverse combinaties tussen Anne Mieke en Hannah voor de voeten van de vrijstaande Imogen belandde. Helaas ging dit schot net over! De toon was gezet en DESZ had er zin in.

De voorhoede liet zien waar we de laatste tijd op de trainingen mee bezig zijn en wisten het de verdediging van Staphorst behoorlijk lastig te maken. Anne Mieke werd diep gespeeld en had een mooie actie in huis. Via een een-tweetje op Hannah kwam wederom een voorzet. Helaas kon Imogen hier net niet bij en ging de bal voorlangs.

Staphorst probeerde zich hierop te herpakken en meer vanuit hun eigen spel te spelen. Een goede redding van onze keeper Miranda en een paar belangrijke ingrepen van de verdediging zorgde ervoor dat het nog steeds 0-0 stond.

Een aantal corners volgen voor Staphorst en hierbij wist de aanvoerdster van de tegenpartij goed weg te draaien bij de verdediging. Een geplaatst schot richting de hoek volgt en helaas kan de doelvrouw van DESZ er net niet bij. Geheel tegen de verhoudingen in staat het 0-1.
DESZ heeft vaker laten zien dat ze ook van een achterstand terug kunnen komen. En zo weten ze de druk weer op te voeren. Diverse aanvallen worden opgezet. Een corner aan de kant van DESZ. Anne Mieke kopt maar de keeper redt. Demi probeert het wederom met een steekpass maar voor de zoveelste keer staat de grensrechter weer met de vlag omhoog te zwaaien.

En dan valt daar eindelijk de verlossende aansluitingstreffer voor DESZ. Demi weet de bal te onderscheppen en geeft de bal mee aan Imogen, die ook Demi weer weet te vinden. Een wat rare situatie volgt, maar Demi weet de bal door de benen van de keeper in de goal te krijgen. EINDELIJK 1-1!

DESZ houdt de druk erop en is op zoek naar de 2-1. Na weer een aantal gevaarlijke aanvallen wordt de keepersbal onderschept door Imogen die direct Anne Mieke zoekt. Koel en beheerst weet ook zij het net te vinden en zo staat het 2-1 voor de thuisploeg. Hier kan DESZ maar enkele seconden van genieten want een snelle counter van Staphorst zorgt er voor dat het 2-2 wordt. Weer weet Desz het hoofd koel te houden en zo herpakken ze zich in het laatste gedeelte van de 1e helft. Anne Mieke weet net voor rust haar 2e van de middag te maken en zo staat er een 3-2 voorsprong op het scorebord.

De rust is aangebroken. Eddy past een aantal wissels toe en spreekt het team nogmaals toe. Inzet, strijd en met en voor elkaar willen werken. Vol vertrouwen zoeken we veld 4 weer op voor de 2e helft.

Het is Staphorst wat sterker uit de kleedkamer komt en een voorzet van hun kant gaat langs de keeper. Ongelukkig wordt deze door de DESZ-verdeding niet goed geraakt en belandt zo in eigen goal. 3-3.

Een hele spannende en chaotische slotfase volgt. Beide teams geven zich niet verloren en strijden nog voor de winst. Een aantal opstootjes volgt. Duwen, trekken en een aantal slidings worden ingezet. Zelfs het publiek is enthousiast en laten van zich horen. Ook op de bank is het billen knijpen en er wordt volop aangemoedigd.
Met nog 15 minuten te spelen en een 3-3 stand op het scorebord is het DESZ die er nog een schepje bovenop doet. Ditmaal is het Hannah die nog even het gaspedaal intrapt. De tegenstander weet zich geen raad hiermee en probeert met een flinke duw haar van de bal te krijgen. Hannah laat zich niet van de wijs brengen en probeert er weer met de bal vandoor te gaan maar wordt hierbij nagetrapt. Een gele kaart en 10 minuten tijdstraf voor de verdedigster van Staphorst.

Nog steeds 3-3 en een strijdend DESZ. Gelijkspel zal hier echt aanvoelen als verlies. Is het toch de Lentetocht die ons "nekt"? (Al waren de dames zaterdagmiddag allemaal fit!..) Is het Arko die vandaag gemist wordt? Het hobbelige veld en de regen van deze zaterdagmiddag? Zit het geluk ons vandaag gewoon niet mee? Hebben we het hoofd al bij de bekerwedstrijd in het Paasweekend? Of welke smoesjes zouden we ons allemaal kunnen bedenken!?

Niks daarvan!! Eenieder denkt nog even aan de wedstrijdbespreking. Doorgaan tot het laatste fluitsignaal en niet eerder opgeven! Géén 'Ja maar', géén smoesjes en niet die koppen laten hangen!
Het vele druk zetten en er met elkaar voor gaan wordt uiteindelijk beloond. De 4-3 wordt gemaakt door Hannah. Het team viert het doelpunt dan ook even met zijn allen bij elkaar!

Nog een paar minuten scherp zijn, niet opgeven en de focus erbij houden want dit mogen we niet weer weggeven. Aan alle onzekerheden wordt dan ook niet veel later een einde gemaakt Anne Mieke weet een bal vanaf de rechterkant goed voor te zetten en ziet daar Jari en Hannah staan. Laatstgenoemde weet de bal netjes en beheerst in de netten te schieten en dan vindt bij een 5-3 stand de scheidsrechter het ook wel goed en is de wedstrijd gespeeld.

Aankomende zaterdag staat er voor Desz VR1 de 1/8 finale van de bekerwedstrijd uit tegen Westerwolde/ Veelerveen op het programma.

Wij bedanken Henk Kuik voor de foto's die zijn gemaakt.