Nieuws

Interne Scouts starten hun werkzaamheden binnen de Jeugdafdeling S.V. DESZ.

Auteur: Peter Krabbe.

Zaterdag 19 september | Aan het einde van een seizoen, maar zeker ook aan het begin van het nieuwe seizoen is de indeling van de jeugdspelers in hun nieuwe team een belangrijk gespreksonderwerp met vele meningen.

Ieder jaar wordt nauwkeurig vastgesteld welke speler in welk team terecht dient te komen. Een proces dat veel aandacht en tijd vergt en zorgvuldig dient plaats te vinden. Om de zorgvuldigheid verder te vergroten worden het komende jaar zogenoemde Interne Scouts ingezet om de ontwikkeling van iedere jeugdspeler gedurende het jaar te volgen. Dit initiatief valt onder de pijler "Maximaal Plezier" van het beleidsplan Samen DESZ 2.0. Waar voorgaande jaren de jeugdcoördinatoren een intensieve taak hadden om de ontwikkeling van alle jeugdspelers van S.V. DESZ te volgen wordt door de Interne Scouts uitgevoerd. De verantwoordelijk voor de indeling blijft bij de Commissie Jeugdzaken liggen.

In de afgelopen periode is gezocht naar leden die op regelmatige basis een aantal wedstijden van de jeugd van DESZ bekijken.

De jeugdcommissie heeft als voornemen om eenmaal per 6-8 weken met de Interne Scouts de ontwikkeling van de spelers door te nemen en dit ook vast te leggen. Op deze wijze zal 3-4 keer per jaar een vastlegging plaatsvinden van de ontwikkeling van de speler die als input gebruikt gaat worden bij de indeling van het volgende seizoen. Criteria waar op gelet gaat worden zijn bijvoorbeeld: voetbalkwaliteit, instelling, discipline en fysieke gesteldheid. Ook de interactie in en met de groep, inclusief de omgang met trainers en leiders, is onderdeel van de criteria die gehanteerd worden.

Op deze wijze krijgt de Commissie Jeugdzaken vanuit meer invalshoeken en op regelmatige basis informatie over de ontwikkeling van de speler die gebruikt kan worden om tot een goede indeling van de spelers voor het volgende seizoen te komen. De informatie kan vervolgens ook gebruikt worden bij de gesprekken met ouders. Tijdens deze gesprekken kan de informatie die verkregen is gebruikt worden om uitleg te geven over de ontwikkeling van hun kind en op welke wijze dit een rol heeft gespeeld bij de indeling.

De werving van de interne scouts is in een afrondende fase en zodra dit proces is afgerond, worden de namen bekend gemaakt via de website.

Sportieve groet, Jeugdcie S.V. DESZ

Advertentie

Active Creations Zwartsluis
websitesponsor Active Creations Zwartsluis
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams