Nieuws

In dit mooie seizoen moet DESZ VR1 het doen

Auteur: Miranda van Es.

Zondag 27 november | De schrijfster van dit verslag vond dit een mooi moment, om dit verslag DESZ VR1 - Flevo Boys VR1 iets anders te doen dan gewend.

Blijkbaar weet VR1 nu hoe het moet en gaan weer meer winnen,
het lijkt erop dat de trainers Richard en Elco eindelijk weten hoe ze moeten beginnen.

Het advies van de trainers was dan ook meteen vanaf het 1e fluitsignaal er vol in,
dan eindigt het vaak in een wedstrijd met veel gewin!
Al hapert het soms hier en daar, en missen we kansen ook wel een paar
Vaak komt het dan toch nog goed, Ja Ja trainers we weten hoe het moet.

We zullen de trouwe lezers eerst eens iets over dit Vr1 team vertellen,
voordat Richard en Elco de dames in het veld opstellen.

Te beginnen met de nieuwe trainer Richard uit Genemuiden die nu voor de groep staat,
nu is DESZ Vr1 op de dinsdag, donderdag en zaterdag zijn thuisplaat.

Dan hebben we ook nog Elco de assistent, toch ook best verstand van voetbal die vent.
Elco is echt een trainer voor de techniek, afkappen, schaartje of een Zidaantje is voor hem niet uniek.

Dan nu de speelsters bij langs: te beginnen met Lisanne de doelvrouw, op de training heeft ze een hekel aan al dat conditionele gesjouw. In bijvoorbeeld de wedstrijd Oene uit toch wel keepend een held, maar ook risicootjes bijvoorbeeld tegen Pesse kan bij haar in het veld.

Als verdedigend duo hebben we vaak Rianne en Jacqueline staan, die menig duel met de spitsen aan gaan. Jacq vertrekt straks naar Australiƫ voor een half jaar of wel langer, wie o wie staat er straks op voorstopper als haar vervanger.

Misschien de uit Wilsum afkomstige Lisa, die nu ook voetbalt bij de DESZ Arena. Wel een van de jongsten van het stel maar zet ook menig spits samen met de achterhoede buitenspel.

Aan de linkerkant in de verdediging hebben we vaak Iris staan, die ook heerlijk hard een duel in kan gaan. Uitgespeeld worden door de tegenstander is voor Iris echt niet leuk, dus ook de tegenstander krijgt weleens een beuk.

Rechtsback hebben we Hanneke of Maike die strijden voor een plek, allebei staan ze weleens op de back. Maike is de snelste van de twee maar ook op andere posities kan ze prima mee. Gelukkig dit jaar nog geen karate-Kats actie gezien, want dit willen we niet meer terugzien. Verder is Hanneke de oudste van de Dames, en verrast zo af en toe met haar bal aannames.





Ook op het middenveld zijn een hoop spelers inzetbaar, bijvoorbeeld Sara, Meike en Patricia maar ook Maike staat haar mannetje daar. Sara is de loper op het middenveld en komt bij elke ingooi aangesneld. Patricia gaat geen duels uit de weg, en kan dan ook niet met elke scheidsrechter overweg. Meike speelt ook al heel wat jaartjes in vrouwen 1, op links komt ze er meestal overheen.

Daar speelt ook Annemieke weer lekker aan de linkerkant, geef haar de bal en er is niks aan de hand. De achterlijn zien te halen, of gewoon schieten tussen de doelpalen.

In de spits staat vaak Miranda die kan goed schieten met haar gouden linker voet, maar weet de laatste tijd niet meer hoe het scoren moet. Ach een assist geven is ook een kwaliteit, dat ze dat doet is dan wel een feit.

Voorin hoort Mari-Jose (MJ) thuis in de aanval, doelpunten maken moet ze met die wedstrijdbal. MJ wacht nog op haar eerste doelpunt, maar o wat is het haar gegund. Ook MJ voelt zich in dit team wel thuis, en ook regelmatig de 3de helft in het clubhuis.

Dan hebben we ook nog Julia in de voorhoede staan, en die wil langs de rechterkant doorgaan. Ook speelt Julia wel eens een linie terug maar is aan de rechterkant wel vlug.

Dan hebben we nog over Anna Hoen, maar helaas voor haar nog een pechseizoen. Een blessure die haar al tijden langs de kant laat zitten, maar aanmoedigen doet ze bij de DESZ Vrouwen ROOD-WITTEN.

Over de wedstrijd tegen Flevo Boys zullen we maar kort en krachtig zijn, uiteindelijk gaf onze scheidsrechter Teun iets na 12 uur het startsein.

De wedstrijd was niet echt het aanzien waard, maar hier en daar werd FlevoBoys flink gespaard.
Vele kansen werden gemist, maar ook de keeper heeft heel wat ballen uit het net gevist.

Uiteindelijk is de stand bij 7-0 gebleven, volgende week bij de uitwedstrijd tegen Balk maar weer alles geven.

Nu nog een goede 2de seizoenshelft en veel punten,
Succes Dames en voor de rest nog lekker stunten!

Doelpunten:
1-0 Mari-Jose
2-0 Miranda
3-0 Maike
4-0 Anne Mieke
5-0 Anne Mieke
6-0 Anne Mieke
7-0 Miranda

Advertentie

Bert Leistra Makelaardij Hasselt
clubsponsor Bert Leistra Makelaardij Hasselt
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams