​HOLLANDSE OCHTEND

Auteur: Sinterklaas.

Woensdag 28 november | Op het moment dat Sinterklaas met zijn "werknemers" de haven van Zwartsluis binnenvaart begint JO12-1 van DESZ aan de wedstrijd tegen FC Meppel.

JO12-1 dat op dit moment gedeeld eerste staat na de sensationele overwinning in en tegen koploper De Blesse van 2 weken geleden.

De tijden dat de teams uit Meppel veel beter waren dan DESZ liggen ver achter ons. Tegenwoordig zijn de rollen omgedraaid. Ze komen nu met angst en beven naar Zwartsluis. Dat geldt voor alle jeugdteams overigens. Ik begrijp dat veel jeugd-teams van DESZ bovenaan staan of in ieder geval meedoen om het kampioensschap. Top! Met dank aan alle vrijwilligers die DESZ een warm hart toe dragen.

Vorig jaar het verslag rond deze tijd nog op rijm, nu vind ik dat niet meer zo fijn.

Bijna alle ouders stonden weer langs de lijn, zoals iedere week. Een mooi team bij elkaar. Een aantal niet zo fit vanwege de Hollandse Avond in de Zwolse IJsselhallen de avond ervoor. Dan maar met kleine en waterige ogen de wedstrijd bekijken met de klanken van Jannes, Alex en Toni nog in de oren (wie dat dan ook allemaal maar mogen zijn) Ja, Jannes ken ik nog wel.

Genoeg geluld, de wedstrijd is al 10 minuten onderweg maar nog steeds 0-0. We zijn zomaar weer toe aan de eerste rustpauze zoals we die tegenwoordig hebben. Het gaat gelijk op, FC Meppel heeft er zin in en is gevaarlijk, doet zeker niet onder voor DESZ, het spel gaat heen en weer. FC Meppel raakt de paal. DESZ zet dmv Jari, Hugo, Luca en Quinten de tegenaanval in maar al hun schoten raken geen doel. Onze Thijs (de B………) moet een paar belangrijke reddingen verrichten.

Na de rustpauze van 2 minuten schiet Sem de bal hard voor het doel alwaar Jayden de bal tegen het net aan werkt. Wederom de belangrijke eerste treffer van DESZ die op naam van Jayden komt: 1-0.

Na deze openingsgoal gaat DESZ op zoek naar meer doelpunten maar Meppel lijkt niet van slag. Achterin staat Bart echter zijn mannetje en houdt de nul achterin.

Milan schiet op het vijandige doel, net naast. Vervolgens een combinatie met Jari en Milan en weer net naast. Tot aan de rust blijft het 1-0. Tijd voor koffie.

Na de rust pakt DESZ de aanval weer op met Imre en deze smoort. Nog een aanval van achteruit, nu wel raak: Imre scoort (dit rijmt toch stiekem), het is 2-0.

DESZ heeft de smaak te pakken, FC Meppel zakt terug en gaat minder spelen met een eigen doelpunt tot gevolg: 3-0. Nu gaat het ineens erg hard. Jari maakt binnen 3 minuten namelijk een glaszuivere hattrick met zijn befaamde harde schoten: 4-0, 5-0 en 6-0.

Wat blijkt? Hugo en Sem hebben nog niet gescoord, dit moet nog even rechtgezet worden in de overige minuten:

Hugo: 7-0
Hugo: 8-0
Jari: 9-0
Sem: 10-0

Een heuse 10-klapper! En dat met Oud en Nieuw voor de deur. Voor die tijd zijn de jongens van JO12-1 waarschijnlijk al (gedeeld) kampioen want volgende week staat namelijk de laatste wedstrijd uit tegen De Weide op het programma, dan kan het vuurwerk pas echt beginnen.