Het vlaggenschip trekt aan langste eind op Urk

Auteur: Joey Vinke.

Maandag 2 oktober | Na de seizoensopener met 7-0 te hebben gewonnen tegen het 3e van VV Steenwijk stond nu de eerste uitwedstrijd op het programma. Op een warme zaterdagmiddag moest het vlaggenschip DESZ 3 op en tegen Urk het 7e aan de bak.

Met 14 man vertrokken ze naar Urk maar omdat er in de rust 3 spelers wegens privéredenen de wedstrijd voortijdig moesten verlaten was de opdracht duidelijk: In de 1e helft zo snel mogelijk de klus klaren.

Om 14:45 uur floot de Urker leidsman op zijn fluitje om vervolgens een paar seconden later nog eens te fluiten omdat het vlaggenschip de opdracht om zo snel mogelijk de klus te klaren erg serieus nam. Binnen één minuut maakte Stef na een mooie aanval de 0-1. Het vlaggenschip ging hierna door en binnen 5 minuten maakte Frank na een mooi steekballetje van Stef koelbloedig de 0-2. Na de 0-2 lukte het niet om door te drukken waardoor Urk zich ook meer met het spel ging bemoeien. Na 20 minuten spelen ontving de spits van Urk de bal en kwam één op één met Jordy te staan en tikte de bal langs onze keeper.. 1-2 en Urk is hiermee terug in de wedstrijd. Een paar minuten na de 1-2 zette Urk door en wisten ze de verdediging van het vlaggenschip af te troeven en tikten ze de bal binnen.. 2-2. Hiermee was de royale en gewenste voorsprong verdwenen. Nog net voor rust wist Max de Poes zich vrij te spelen voor de keeper, hij schoof de bal langs de keeper maar komt tegen de paal.. in 2e instantie kan Frank hem binnenschieten maar weet van 5 meter voor open doel de bal over het vangnet te mikken. De scheids floot bij een 2-2 stand voor de rust.

Zoals gezegd gingen er in de rust wat spelers om privéredenen naar huis maar gelukkig bleef één van de drie heren het vlaggenschip trouw waardoor ze met 11 man (en 1 vlagger) konden beginnen aan de 2e helft.

De 2e helft ging van start en Urk begon dreigender en sterker dan het vlaggenschip. Helaas resulteerde dat ook in een doelpunt.. de linksbuiten gaf een voorzet op de kopsterke spits die Jordy kansloos liet.. 3-2. Toen moesten de mannen van het vlaggenschip na een puike start in de 1e helft opnieuw beginnen. Na de 3-2 kreeg Urk nog een paar goede mogelijkheden om de wedstrijd naar zich toe te trekken maar lieten dit onbenut. Na een counter ontving Frank voorin de bal, draaide langs een verdediger van Urk en verschalkte knap de keeper.. 3-3! Een paar minuten later kreeg het vlaggenschip een corner die in eerste instantie nog werd afgeslagen maar na een scrimmage wist Joy de bal in te tikken.. 3-4! Nu de taak om de voorsprong te verdedigen. Urk werd nog een paar keer dreigend. Een schot van Urk werd klem gepakt door Jordy en in plaats van rust te pakken schoot hij hem naar de vrijstaande Nico die een rush begon naar de goal en die hem zelf afmaakte.. 3-5. Na de 3-5 werden alle tandjes bijgezet om deze voorsprong te verdedigen en uiteindelijk wisten ze de overwinning over de streep te trekken.

Een belangrijke uitoverwinning op Urk vroeg in het seizoen. Deze reeks wordt aankomende zaterdag hopelijk vervolgd met een thuiswedstrijd tegen Tollebeek 3. Komt dat zien!