Het resultaat telt! JO11-2G heeft 3 punten

Auteur: Erik van der Stouwe.

Donderdag 3 november | ​Vroeg in de ochtend slingert een rij van 7 auto's over de dijk richting de polder. We rijden samen op met JO9-1, dat richting Urk nog net even verder moet. Wij slaan af (in 2de instantie) de Espelerlaan in en gaan vandaag richting Flevo Boys. Het meisje en de jongens van JO11-2G hebben er zin. Voor het eerst in de competitie is het hele team compleet. Geen ziekte, blessures, vakanties, da's best wel eens lekker.

De spelers van JO11-2G starten afwachtend en wat ongeorganiseerd. De wil om over te spelen is er, maar de precisie in de passing ontbreekt. Dat zien we toch graag anders. Met een goede aanval over links, komt Damian in kansrijke positie. Maar tikt de bal net naast. Het spel speelt zich in het begin vooral op de helft van Flevo Boys af, maar keer op keer komt de eindpass niet aan bij een DESZ-er. Jorik besluit maar eens vanuit de tweede lijn de bal hard op het doel te schieten. En met succes, hij opent de score. Het meegereisde publiek hoopt dat de voorsprong bevrijdend zal werken voor DESZ. Maar het zijn juist 2 aanvallers van Flevo Boys die zich in de eerste de beste tegenaanval volledig bevrijd weten van DESZ verdedigers. Ze staan zo maar oog in oog met keeper Martijn. Met deze ruimte weten de spelers van Flevo Boys wel raad. En binnen een minuut staat het al weer gelijk. Een tegenvaller!

En het geeft de Flevo Boys en girl juist de extra energie en vertrouwen, die wij zo graag bij onze spelers hadden gezien. De inzet is er best wel bij DESZ JO11-2G, maar de concentratie en rust aan de bal blijven ontbreken. DESZ krijgt nog wel wat kleine kansen, maar is vooral aan het rommelen. Nee, het is Flevo Boys dat in deze fase de overhand heeft. Goed keeperswerk van Martijn en de lat voorkomen eerst nog dat Flevo Boys op voorsprong komt. Maar dan letten de DESZ-ers weer even niet goed op en Flevo Boys profiteert optimaal van de geboden ruimte. Met een 2-1 achterstand gaan we de rust in. Het moet echt anders. En dat weten de spelers maar al te goed te benoemen. Er moet vooral veel geconcentreerder en nauwkeuriger gespeeld worden, willen we met de 3 punten naar huis.
De jongens en meisje van DESZ laten zien dat ze het geen loze woorden willen laten blijven en gaan nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. De verdediging staat beter en voorin wordt er ook nauwkeuriger gecombineerd. Noah en Janniek weten elkaar een paar keer goed te vinden, maar het levert helaas nog geen doelpunten op. Als we een 10 minuten in de tweede helft bezig zijn krijgt Jorik de bal goed aangespeeld van Janniek en schiet diagonaal de 2-2 binnen. Flevo Boys kan niet meer het spel brengen van voor de rust. Af en toe komen ze er nog gevaarlijk uit, maar Martijn heeft de tweede helft duidelijk minder te doen.

De DESZ-ers gaan nu op zoek naar de voorsprong. Noah weet zich langs de verdedigers van Flevo Boys te werken, maar helaas gaat zijn inzet net over het doel. Even later neemt Jorik nog een keer van zeer grote afstand het doel van Flevo Boys onder vuur. Zijn schot scheert over het natte gras en spat uiteen op de paal. Het blijft spannend, want Flevo Boys wil toch ook wel aanspraak maken op de 3 punten. En op basis van de eerste helft is dat volkomen te begrijpen. Alleen Rick, Evan, Elion en Rosalieke wensen daar niet meer aan mee te werken. Soms wel met hangen en wurgen, maar het is genoeg. Voorin zet DESZ nog even extra aan. Damian en Janniek werken hard en maken het de verdedigers van Flevo Boys lastig. Maar net als in de eerste helft blijft het toch moeilijk om echte kansen te creëren. Dan wordt Rick onreglementair afgestopt. Vrije trap. Hij gaat zelf achter de bal en brengt die in het doelgebied van Flevo Boys. Jorik laat de bal lopen en die komt zo in één keer in de voeten van Noah. Noah kapt de bal even terug en tikt de 2-3 binnen. Yes. Met nog zo'n 5 minuten op de klok moeten we dit vasthouden. Flevo Boys zet nog wel aan in een poging de stand weer gelijk te trekken en krijgt daar ook nog wat extra tijd voor van de scheidrechter. Maar de DESZ-ers blijven over eind. Het was van DESZ zijde zeker niet de beste wedstrijd. Maar de 3 punten gaan wel mee naar Zwartsluis. Dat resultaat staat. En een mindere wedstrijd toch winnend afsluiten is ook een kwaliteit. Komende week maar weer flink trainen voor de wedstrijd tegen ENS JO11-1