Het nieuwe seizoen is weer begonnen voor DESZ JO12-1

Auteur: Tjeerd Krol.

Maandag 17 september | Het lijkt nog maar net geleden: voorjaarskampioen worden, afscheid nemen van het oude team, de trainers en leider, en vervolgens lekker op vakantie, maar de jongens zijn alweer een paar weken naar school en de derde (beker)wedstrijd werd afgelopen zaterdag alweer gespeeld. De bekerwedstrijden zijn altijd een mooie aanloop naar het begin van het nieuwe seizoen. Er kan gewend worden aan de nieuwe trainers/leiders, nieuwe spelers hebben de tijd om hun nieuwe positie te vinden in het team en natuurlijk moeten de ouders ook weer even aan het ritme wennen van trainen en wedstrijden spelen. Nou ja, de bekerwedstrijden zijn natuurlijk ook belangrijk: uit tegen Urk spelen, nadat slechts vier spelers eenmaal hadden getraind en daarna thuis tegen Flevoboys, nadat duidelijk geworden was dat Bart, een topverdediger, door een blindedarm ontsteking gemist ging worden, en dan vandaag tegen Meppel. Allemaal goede teams. Tegen Urk werd gewonnen met 11-5 en de wedstrijd tegen Flevoboys ging nipt verloren. Het was duidelijk dat alles nog moest wennen.

Vandaag werd aangetreden met Thijs, Quinten, Milan, Sem, Luka, Jayden, Imre, Hugo en Jari, tegen Meppel JO12-1. Gelukkig stond Bart vandaag breed smilend naar zijn teamgenoten te kijken, dus hij is binnenkort ook weer te bewonderen!

De eerste minuten gingen gelijk op, even aan elkaar wennen, maar als snel werd duidelijk dat DESZ de bovenliggende partij zou zijn deze dag. De openingen in de verdediging van Meppel werden gezocht, met name door Hugo die de ene na de andere truc aan het uit proberen was.

Na een minuut of zeven leidde een mooi opgebouwde aanval vanaf Quinten en Milan tot zo'n mooie actie van Hugo die een aantal verdedigers en de keeper het nakijken gaf: 1-0. Nadat het eerste doelpunt was gevallen, was ook het ijs gebroken. Thijs moest nog een keer ingrijpen bij een scrimmage voor het doel, maar voor de rest kon het team naar hartelust aanvallen. Milan schoot de 0-2 binnen en Imre, via een mooie aanval over links met Luka en Jari, de 0-3.

Ook Sem en Jari hadden de doelpunten gezien en wouden ook graag op het scorebord. Met hulp van Jayden was dat na een paar minuten ook gelukt en was de stand voor de rust al op een comfortabele 5-0 gebracht.

De tweede helft bracht hetzelfde spelbeeld. Meppel die wel iets wou proberen, maar er gewoon niet doorheen kwam bij het sterke middenveld van Jayden, Sem en Milan. Vervolgens leuke aanvallen die door of Imre, of Jari, of Hugo tot een kans zouden leiden, maar ook tot een serie doelpunten: Imre 3 keer en Hugo 2 keer.

Het was natuurlijk niet zo dat de verdediging niet veel meer te doen had. In het tweede deel van de tweede helft hing de traditionele tegentreffer weer in de lucht, maar Luka, Quinten en Thijs hielden de bal buiten het doel, soms met wat hulp van de paal en de lat. Gelukkig was het slotakkoord voor DESZ met een mooi doelpunt van Quinten, 11-0

Kortom een mooie en goede wedstrijd en een goed begin van het seizoen in de eerste drie wedstrijden. Het beloofd weer een mooi seizoen te worden met deze groep jongens en Karlo en Henk als trainers/leiders.