“Het is een bijzonder spul”

Auteur: Tim Nieborg. Foto's: 2

Dinsdag 12 oktober | Zaterdagmiddag half 3, meestal het tijdstip dat het 3e begint aan de wedstrijd. Zoals in de voorbeschouwing te lezen was, was dat deze keer ietsie anders. De gasten wilden graag eerder spelen omdat ze anders geen volk konden krijgen. Nou vooruit. De wedstrijd werd verplaatst naar half 1 en de gasten hadden zowaar 12 man bij elkaar gekregen. Een bont gezelschap stond om 11.10 al op ons sportpark en wilden graag een warming up van anderhalf uur doen. Er was alleen nog geen kleedkamer vrij. Gevolg was dat ze daarom later op het veld verschenen dan t derde. Misschien dat deze verstoorde wedstrijdvoorbereiding invloed had op de einduitslag deze middag.

Allereerst willen we een compliment geven aan de vrijwilligers van DESZ! Het veld lag er wederom perfect bij, ook de lijnen waren deze keer kaarsrecht! Een volgende vrijwilliger die we willen bedanken is Harold, hij nam de leiding van de wedstrijd deze middag op zich, waarvoor dank!

Dan de wedstrijd.

Om iets voor half 1 werd er afgetrapt op ons vertrouwde veld 4. Dus niet op een weiland ofzo. Gelijk was het weer duidelijk dat DESZ de tegenstander niet het idee wilde geven dat er wat te halen viel. Binnen 10 minuten was het dan ook al raak. Na goed druk zetten was het Johan Bruintjes, die ook eens positief in het verslag wilde, die de 1-0 maakte.

Niet veel later was het Max Feenstra die de 2-0 voor zijn rekening nam. Omdat Joy het graag wilde moest ook het volgende moment in het verslag. Hij gaf namelijk een keer een voorzet die aankwam. Tim verprutste deze door hem vanaf 5 meter voor het doel recht in de handen van de keeper te schieten. Hij werd ook direct daarna gewisseld.

Toen kwamen er 3 doelpunten in 5 minuten tijd. Lars (een lange solo dwars door de verdediging), Roelof (een droge knal van 20 meter) en Lukasz (een echte spitsengoal) zorgden voor een 5-0 tussenstand.

Dan was het tijd voor het volgende aparte moment; Wisten jullie dat een bloedneus veroorzaakt kan worden door zonneschijn?

Nou vanaf nu weten we dat. De Urker centrale verdediger van de gasten liep zomaar van het veld met een bloedneus. Klap gehad? Nee, was het antwoord, "Kut zon". Erg bijzonder…..

Oké dan, voor rust werd het ook nog 6-0. Kladde beloonde het vertrouwen van trainer/coach Gilbert met een goal. Toen was het tijd voor de thee….zonder thee deze keer. Onze excuses aan Lulof die dit zoals altijd had klaar gemaakt. Echter wilden onze tegenstanders snel door dus besloten we op het veld te blijven en het deze keer zonder thee te doen.

De korte rust ging de keeper van de tegenstander boven de pet en de eerste de beste bal die hij tegen hem aan kreeg zorgde voor een schouder die uit de kom vloog, maar ook voor een goal voor DESZ.

Katsie, die donderdag de training miste omdat hij zo nodig een zonnebankie moest pakken, was attent en maakte de 7e van de middag. Na een extra pauze en een keepers wissel bij de gasten ging ineens de dribbelkoning van Flevo boys naar de grond.

Hij beweerde dat het aan het veld lag maar iedereen zag dat hij struikelde over zijn eigen voeten. In de daarop volgende actie gaf kladde een voorzet die tegen een hand kwam in de 16. Penalty voor DESZ! Lukasz ging achter de bal staan en werkte deze, met enig fortuin, binnen. 8-0.

In het laatste kwartier besloot Tim, die er toch nog even weer in mocht, nog een blik met doelpunten los te trekken. Na een loepzuivere voorzet van Max alias De Poes kopte hij de 9-0 binnen en niet veel later volgden de 10-0 en de 11-0 nadat hij 1 op 1 voor de keeper werd gezet. Sorry voor iedereen die voor niks mee liep.

11-0 eindstand. Wederom niet in de problemen gekomen. Gilbert bedankt voor de notities. Volgende week spelen we voor de beker tegen het 6e van MSC uit Meppel. Mocht je niks te doen hebben bent u van harte welkom in Meppel. Wederom om half 1. Dus niet half 3 of kwart voor 5, maar half 1!