Het Derde is los!

Auteur: Jesper Dekker.

Dinsdag 7 september | Zaterdag 4 september was het tijd voor de tweede oefenwedstrijd van het seizoen, namelijk een bekerwedstrijd tegen het vierde elftal van ZZVV uit Zuidwolde. Max Feenstra had de voorgaande week al zijn kruit voor het seizoen al verschoten, dus het beloofde een moeizame pot te worden. Op sportpark Woltingeslag was alles tot in de puntjes geregeld. De belijning vers gekalkt, de cornervlaggen glad gestreken en het gras de gewenste 38,5 millimeter. Een paar kleinigheden ontbraken, namelijk stromend water en een scheidsrechter.

Gelukkig was het Derde voorbereid en kon Tim Nieborg voorgedragen worden als scheidsrechter. Nadat er ook een fluit was opgescharreld kon het startsignaal gegeven worden. Het Derde deelde vanaf de eerste minuut de lakens uit, echter bleef het openingsdoelpunt lang uit. Na de tiende gemiste kans trok Max Feenstra maar weer een vers blik doelpunten open.

In minuut 35 kon hij een harde voorzet van Joy Addink verzilveren en slechts vijf minuten later stift hij als een echte vedette een steekbal van Joy over de keeper. Niet veel later is het tijd voor de thee. Na de rust gaat DESZ verder waar het gebleven was. In minuut 50 weet wederom Max Feenstra te scoren door de bal in de kluts mee te krijgen.

Tien minuten later is het weer Max Feenstra die dit keer een fantastische assist van Jesper Dekker weet te verzilveren, een afstandsschot vliegt over de keeper de goal in. Max besluit dat het iets gek wordt en vraagt een wissel aan.In de 65e minuut geeft Olaf Nieborg een prachtige bal over die verdediging die volgens snoeihard wordt afgewerkt door Kelvin Halfmouw. Pas een kwartier later is het weer raak, na 24 tikkies breed schiet Nico Appelo hem hard via de onderkant van de lat binnen. En vijf minuten later gebeurt er wat geks, de bal ligt ineens aan de andere kant in de goal.

Hoe het kan weet niemand, maar het was zeker geen blunder van Jesper Dekker. Vlak voor het eindsignaal zet Robert Gorski de eindstand op het bord door na een knappe actie op de flank de bal binnen te schieten.

Na deze ruime overwinning van 7-1 en een vrije zaterdag minder kan DESZ vol goede moed beginnen aan de competitie volgende week tegen Alcides 4. Of Max er dan nog bij is weten we niet, zijn prestaties blijven niet onopgemerkt en dit brengt dus ook weer de geruchtenmolen op de transfermarkt op gang.

Komt dat zien volgende week om 15.00 uur op sportpark Ezinge!